Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Inghetata de lamaie

inghetata-de-lamaie
Inghetata de lamaie

INGREDIENTE

4-5 lamai,

450 g iaurt gras,

150 g zahar praf,

4 oua,

1 varf de cutit sare,

PREPARARE:

Lamaile se storc si se masoara 200 ml zeama.. Iaurtul cu sucul de lamaie si 50 g zahar praf se pun intr-un castron si le mixam pana ce devin cremoase apoi adaugam si coaja rasa fin de la 2 lamai(doar partea galbena !) . Acest amestec il punem la rece (congelator ) pentru aproximativ 1 ora.

Galbenusurile de la ou le punem pe baie de aburi impreuna cu 2 linguri de zahar praf si le frecam pana se ingroase un pic.Albusurile de ou cu un varf de cutit sare si zaharul ramas se bate spuma tare ce nu cade de pe tel,paleta de mixer .Galbenusul spumat pe baie de aburi se adauga la compozitia formata din iaurt si lamaie apoi adaugam si albusul spumat.Amestecam pana se omogenizeaza compozitia.

Aceasta compozitie o dam din nou la congelator unde o vom lasa pana ingheata. Cand servim ,va recomand inainte de a forma globurile sa tineti lingura in apa calda . Astfel vom obtine globuri frumoase ce se vor desprinde usor de pe lingura sau ustensila de format globuri.

Inghetata este foarte racoroasa , ea putand fi servita cu sirop de menta , visine , frisca si de ce nu chiar si cu ciocolata .

Pofta Buna !

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *