Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Prajitura cu limette

Ingrediente:

300 gr faina,
250 gr unt,
1 limetta,
1 plic budinca de vanilie,
1 plic zahar vanilat,
3 lingurite praf copt,
250 gr zahar,
1 fiola esenta rom(2ml),
4 oua,
Pentru glazura:
2 limette,
200 gr zahar pudra.

Mod de preparare:
Untul se topeste si se lasa la racit .Limetta se spala cu apa fierbinte se usuca apoi se rade coaja si se stoarce zeama.
Pentru aluat se amesteca faina cu praful de copt si continutul plicului de budinca,se cerne intr-un castron se adauga zaharul, zaharul vanilat, ouale, coaja si sucul de limetta, esenta de rom apoi untul topit.Se omogenizeaza foarte bine, se rastoarna intr-o tava(27/38) tapetata cu hartie de copt si se introduce la cuptor treapta 2-3(preincalzit) timp de 25-30 min.
Pentru glazura se spala limettele foarte bine cu apa fierbinte si se usuca.Se rade coaja si se stoarce zeama.Se amesteca cu zaharul pudra pana devine o glazura omogena.Se unge prajitura dupa ce s-a racit cu aceasta glazura si se lasa sa se intareasca.
Se portioneaza dupa preferinta.
Daca nu aveti limetta aceasta prajitura o puteti pregati si cu lamaie .
7 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.