Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Rulouri cu legume de post

Aceste Rulouri cu legume de post au pornit de la reteta de Rulouri Thailandeze ele fiind preferatele fetitei mele. Am zis ca pot sa pregatesc aceste rulouri si in varianta de Post si iata rezultatul. Au fost si acestea foarte apreciate de familia mea. Va recomand cu incredere sa le incercati.
Ingrediente Umplutura Rulouri cu legume de post:
5-6 morcovi de marime medie,
1 bucata telina,
3 catei usturoi,
1 ardei iute(sau jumatate daca e foarte picant, optional),
1 lingurita zahar,
2-3 linguri ulei pentru calit,
sare,piper macinat dupa gust,
2 linguri sos de soia (poate fi optional ),
ulei pentru prajit ,
aluat fraged,

Ingrediente aluat fraged pentru Rulouri cu legume de post:
400 g faina,
200 g margarina,
apa minerala cat cuprinde,
1/4 sfert lingurita sare,
1/2 plic praf de copt,
(Daca nu aveti timp sa preparati aluatul ,puteti folosi aluat congelat din comert),

Preparare Aluat fraged pentru Rulouri cu legume de post:
Punem intr-un vas faina , praful de copt si margarina . O amestecam bine pana margarina se incorporeaza in faina. Adaugam sarea apoi apa minerala cat cuprinde aluatul ( trebuie sa obtinem un aluat nu foarte moale care sa fie elastic si usor de intins).O invelim in folie alimentara si o dam la rece pana suntem gata cu umplutura( daca avem aluat congelat,o lasam la decongelat inainte cu vreo 2 ore in frigider).

Preparare umplutura pentru Rulouri cu legume de post:
Punem 2-3 linguri de ulei la incins intr-o tigaie mai mare si adaugam legumele date pe razatoarea fina. Se amesteca repede si adaugam ustoroiul pisat ,zaharul, sarea si piperul dupa gust , ardeiul iute taiat cubulete (curatam in prealabil de seminte si nervuri ardeiul ,este optional folosirea lui ) si adaugam 2 linguri sos de soia . Lasam la foc pana se inmoaie legumele . Lasam umplutura la racit.

Asamblare Rulouri cu legume de post:
Aluatul il intindem pe masa de lucru presarata cu putina faina cam de grosimea unei lame de cutit. Taiem aluatul in patratele la marimea dorita dupa care fiecare patratel il mai intindem sa devina cat mai subtire ( se poate lasa si la grosimea initiala , dar am observat ca daca sunt mai subtiri sunt mai crocantele ).Punem din umplutura racita pe fiecare patratel si rasucim pana obtinem rulouri ca niste sarmalute.
Punem la incins ulei intr-o tigaie si le prajim pana devin aurii. Rulourile le scoatem pe prosoape de hartie pentru a se absorbi surplusul de ulei . Le putem servim cu Sos de rosii picant sau cu Sos de rosii si ghimbir .


[amd-yrecipe-recipe:90]

Pofta Buna !

100 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.