Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Jeleu de capsuni si crema de mascarpone

INGREDIENTE:
Jeleu:
400 ml sirop de capsuni,
100 ml apa,
2 plicuri tort gelee,
12 capsuni,
Crema de mascarpone:
250 gr mascarpone,
200 ml frisca,
2 oua,
100 gr zahar,
100 gr zahar pudra vanilat,
1/2 fiola esenta de vanilie,
un plic de gelatina,
Sirop de capsuni:
500 gr capsuni
300 gr zahar,
MOD DE PREPARARE:
Capsuni si zaharul se amesteca bine dupa vre-o doua ore scurgem siropul de care avem nevoie.
Ouale si zaharul se pun la fiert pe baie de apa pana incepe sa se spumeze.Dam deoparte si adaugam gelatina pe care am hidratat-o in 50 ml apa rece.Amestecam bine pana ce gelatina se dizolva.Lasam sa se tempereze.Branza mascarpone se bate cu mixerul impreuna cu zaharul pudra,adaugam compozitia de ou si gelatina si incorporam bine .Amestecul rezultat se toarna peste frisca batuta spuma se aromatizeaza cu esenta de vanilie.
Capsunii spalati si uscati cu un prosop de hartie se taie in sferturi si se aseaza cu grija in pahare.Peste ele adugam compozitia de jeleu care am pregatit-o astfel:siropul de capsuni se amesteca cu praful de tort gelee pe care l-am dizolvat in 100 ml apa.Se pune pe foc pana ce compozitia incepe sa fiarba. Se tempereaza cam 1 min inainte de a-l pune in pahare.
Se da la rece pana se incheaga dupa care se orneaza cu crema de mascarpone turnand-o cu ajutorul posului cu sprit mare.Din cantitatile de mai sus ies cam 6 pahare…acum depinde de marimea paharelor folosite.
Se pastreaza la rece pana la momentul servirii!!
2 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *