Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Pui Thailandez cu alune







INGREDIENTE:
2 bucati piept pui dezosati,
1 ardei iute,
300 ml supa carne,
1 lingura sos soia,
200 gr fasole boabe (din conserva),
250 gr orez,
1 lingurita zahar,
1 catel usturoi,
1 lingurita boia dulce,
1 ceasca alune (150 gr),
4 linguri ulei,
sare dupa gust,

PREPARARE :
Orezul se spala bine si se pune la fiert in multa apa cu 1 praf de sare.Dupa ce a fiert il punem la scurs si luam din el un sfert din cantitate si il punem deoparte. Restul de orez il lasam la racit.
Cele 4 linguri de ulei le punem la incis intr-o tigaie cat mai mare (eventual wok daca avem).Adaugam pieptul taiat cubulete si il prajim bine amestecand mereu.Adaugam apoi ardeiul iute taiat feliute si continuam sa amestecam.
Intr-un vas ,amestecam sosul de soia , usturoiul taiat marunt ,boiaua , zaharul si supa de carne. Acest amestec il turnam in tigaie peste bucatile de piept prajit.In acest moment adaugam si cantitatea mai mica de orez ce l-am pus deoparte ,dar si fasolea boabe si alunele.Condimentam cu sare dupa gust. Lasam sa fiarba pana scade zeama .
Se serveste fierbinte impreuna cu garnitura de orez.

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

  • LianaFilipas

    12/04/2013 at 23:57

    Ma bucur sa citesc ca a fost pe placul vostru. Te asteptam si la sectiunea cu retete incercate de voi .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.