Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Rulada de ciolan afumat cu usturoi

Rulada de ciolan afumat cu usturoi este o reteta pe care o pregatesc an de an pentru Craciun. Nu lipseste de pe masa noastra in dimineata de Craciun alaturi de Pasta de hrean.Va recomand sa incercati si voi aceasta reteta, sigur veti fi la fel de incantati ca noi.

Ingrediente Rulada de ciolan afumat cu usturoi:
1 bucata ciolan afumat,
1 capatana usturoi,
2 foi dafin,
piper mozaic,
sare,
1 lingurita rasa de boia dulce,
lamaie

Preparare Rulada de ciolan afumat cu usturoi:
Punem ciolanul afumat la fiert impreuna cu 4-5 catei usturoi, foi de dafin si cateva boabe de piper in oala cu presiune timp de 1 ora . Se scoate apoi ciolanul fiert ,se lasa la racit si il dezosam .Cinci catei de usturoi ii pisam ,adaugam 1 lingurita mica sare si frecam cu putin ulei pana obtinem o maioneza mai grosuta. Adaugam la aceasta pasta de usturoi boia dulce , piper mozaic macinat si cateva picaturi de lamaie .Ciolanul dezosat il intindem pe folie alimentara il ungem pe interior cu pasta de usturoi apoi o rulam strans in folie si o dam la rece pentru 5-6 ore.
Se serveste cu sos de maioneza sau mustar sau cui ii place merge de minune un sos de maioneza cu hrean .

[amd-yrecipe-recipe:82]

Pofta Buna !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *