Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Mousse de Ciocolata de Post

Mousse de Ciocolata de Post

Cel mai bun si simplu desert de Post este acest Mousse de ciocolata de Post. Din doar cateva ingrediente obtinem cel mai bun desert de Post. Pe langa desert ne alegem si cu un aperitiv, gustare, fel principal sau chiar si o prajitura delicioasa. Adica dintr-o conserva de naut putem pregati doua retete dintr-o lovitura!

Mousse de Ciocolata de Post

Iata mai jos va prezentam cateva gustari, aperitive din naut. Clic pe titlul din imagini pentru reteta.

Poate aveti pofta de o Supa facuta din naut, mai jos aveti cateva recomandari!

Sau poate pe langa acest Mousse de Ciocolata de Post vreti si o prajitura! Mai jos gasiti alte recomandari care speram sa va fie pe plac.

Sa vedem in cele ce urmeaza despre ce desert simplu va vorbesc si cum se prepara el.

Mousse de Ciocolata de Post – Ingrediente

1 cutie Conserva cu Naut ( 400 g) – Sun Food (150 ml aquafaba)
100 g ciocolata neagra
1/2 lingurita esenta de vanilie
afine, menta si cacao pentru ornat

Mousse de Ciocolata de Post – Preparare

Se pune conserva de naut intr-o sita mai mare si se lasa la scurs. Lichidul se pastreaza caci acesta este actorul principal in desertul nostru. Lichidul se numeste Aquafaba, si este inlocuitorul albusurilor de oua!

Mousse de Ciocolata de Post
Nota: Mic secret pentru a obtine o spuma mai tare din aquafaba! Puneti inainte cu o seara conserva la rece in frigider. Inainte de a pregati Mousse-ul de ciocolata scoateti conserva si o scurgeti pentru ca lichidul sa fie rece. Cu cat este mai rece cu atat se bate mai usor si spuma este mai ferma.

Ciocolata cu putina apa( circa 30 ml) se pune la topit pe baie de aburi. Dupa ce s-a topit o lasam deoparte pana batem spuma, in acest timp ciocolata se mai racoreste.

preparare

De pe o conserva de 400 g de naut obtinem 150 ml aquafaba. Se pune aquafaba intr-un vas mai adanc si esenta de vanilie si cu ajutorul mixerului se bate timp de 7-10 minute pana se formeaza varfuri rigide si pufoase.
Cand spuma este batuta se adauga ciocolata topita si racita si se amesteca usor de sus in jos pana se omogenizeaza compozitia.

Mousse de Ciocolata de Post

Nu va speriati! Dupa ce ati incorporat ciocolata in spuma acesta se va mai lasa putin! Asa este normal sa se intample!
Mousse-ul astfel obtinut se pune in formele dorite si se lasa la rece pentru 3-4 ore sau mai mult.

Mousse de Ciocolata de Post

Se scot dupa ce sunt racite si se orneaza cu cacao, afine si frunze de menta, sau dupa cum va este pe plac.
Pofta Buna si spor la gatit!

Mousse de Ciocolata de Post

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Comentarii recente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Follow on Instagram