Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Prajitura cu nuca de cocos si biscuiti

Prajitura cu nuca de cocos  si biscuiti este o prajitura de casa usor de preparat ce nu necesita coacere si cu ingrediente la indemana tuturor .

Daca iubiti prajiturile de casa cu nuca de cocos va recomand sa incercati si aceasta prajitura cu nuca de cocos si bezea .

Blat
400 gr biscuiti petit beurre
50 gr cacao
200-250 ml lapte rece
2 lg zahar pudra
esenta de rom

Crema
250 gr unt
150 gr zahar pudra
100 gr nuca de cocos
o esenta vanilie(fiola)

Mod de preparare
Biscuitii se maruntesc cu ajutorul robotului(sau sucitorului ) pana ce capata aspectul unei faini .
Se adauga cacao, zaharul pudra,  esenta de rom si lapte putin cate putin pana ce compozitia rezultata
capata consistenta unui aluat fraged.
Se impacheteaza in folie si se da la rece.
Cat timp compozitia pentru foi se raceste , pregatim crema astfel:

mixam untul cu zaharul pudra pana se spumeaza bine ,

apoi adaugam nuca de cocos si esenta de vanile.

Impartim aluatul in patru parti egale, le intindem in foi cat mai subtiri pe care le asezam in straturi alternative cu crema de unt si nuca de cocos.
Ultimul strat trebuie sa fie din foaie.
Asezam  deasupra prajiturii o planseta sau tocator peste care punem o greutate ca sa o preseze.
Dam la rece pana in momentul servirii.
Se portioneaza dupa preferinta.

Eu am decorat-o cu nuca de cocos si confetii din pasta de zahar.

Comentarii recente

  • deea alessia

    20/10/2013 at 15:24

    si eu am incercat-o si mi-a iesit foarte lipicios aluatul mam chinuit cu el foarte mult sa il intind,la fel si cantitatea mi-a iesit putin chiar daca am dublat ingredientel de ce? 🙁 ce am putut sa nu fac bine?

    • LoredanaCarp

      21/10/2013 at 12:13

      Deea probabil ai pus prea mult lapte, e si in functie de biscuitii pe care ii folosesti Biscuitii trebuie maruntiti astfel sa aiba granulatia unui pesmet fin. Cantitatile date de mine nu e pentru o tava mare .Prajitura e foarte consistenta si se taie in bucati mici .

  • LoredanaCarp

    21/10/2013 at 12:15

    Daniela la tine sa sfarama blatul fiindca era prea tare .Puteai sa mai adaugi un pic de lapte si il aduceai la consistenta potrivita de a putea fi intins .Si da cantitatile sunt pentru o prajitura mai mica , nu obtii o tava de la aragaz .Eu zic ca nu e gretoasa fiindca blatul de biscuiti compenseaza crema de unt si cocos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram