Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Prajitura la Rece cu Oreo

Prajitura la Rece cu Oreo
Pe caldurile acestea numai chef de pornit cuptorul nu am avut. Ceva dulce in schimb mi s-a cerut. Ce puteam pregati repede fara sa pornesc cuptorul ? Prajitura la Rece cu Oreo ! Frisca aveam, Crema de Branza cu Smantana aveam, biscuiti Oreo erau prin camara, budinca aveam!

Nu mi-a ramas decat sa combin ingredientele existente. Pentru alte deserturi si prajituri pregatite la rece va invitam sa rasfoiti sectiunea cu Retete Delaco si sectiunea cu Deserturi Rapide.

Ingrediente Prajitura la Rece cu Oreo

300 g Biscuiti Oreo
100 g unt topit
2 plicuri cu budinca instant cu gust de vanilie
500 ml lapte rece
100 ml frisca
300 g (2 cutii) Crema de Branza cu Smantana Grace- Delaco 

Prajitura la Rece cu Oreo

Preparare Prajitura la Rece cu Oreo

Biscuitii se pun intr-o punga si cu ajutorul sucitorului se maruntesc dar nu prea tare, sa ramana si bucatele mai mari. O treime din cantitatea de biscuit maruntiti se pune deoparte. Restul se pune intr-un vas si se toarna peste untul topit. Se amesteca pana se omogenizeaza dupa care se rastoarna in tava in care urmeaza sa montam prajitura.
Biscuitii se preseaza in tava cu fundul unui pahar.

Prajitura la Rece cu Oreo

Tava folosita de mine are marimea de 27x17cm

In alt vas punem budincile instant, crema de branza si amestecam turnand treptat laptele rece. Zahar nu punem caci budinca este sufficient de dulce. Dup ace crema s-a ingrosat batem frisca si o adaugam la crema de budinca si branza.

Se amesteca pana se omogenizeaza si se toarna peste blatul de biscuiti din tava crema. Peste crema presaram uniform restul de biscuit sfarmati. Tava cu prajitura astfel montata se da la rece pentru cel putin 2 ore  dupa care se poate taia.

Prajitura la Rece cu OreoPS. Eu am pus o parte din prajitura la congelator pentru cateva ore si a fost un deliciu. A fost mai buna decat orice inghetata!

337 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.