Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Compot de Caise

Compot de Caise

Compot de Caise
Anul trecut nu am reusit sa pun nici macar un borcan cu caise desi tare ne plac. Vremea nu a tinut cu noi si caisele au inghetat din pacate. Anul acesta spre satisfactia noastra recolta a fost buna si nu am ratat sa pun cateva,… adica vreo 40 de borcane de Compot de Caise.

Le-am pus la fel cum o facea bunica, si mama fara conservant prin metoda clasica. Dupa mine aceasta este metoda cea mai rapida de a pune compot. Ai putina treaba pana speli fructele si le indepartezi samburii dar merge relative foarte repede.

Va recomand sa nu aruncati samburii de caise caci puteti pregati din ei un delicios Lichior Amaretto. Reteta acestui lichior o gasiti daca dati clic pe Lichior Amaretto.

Gasiti si alte retete interesante cu caise ca de exemplu, Dulceata de Caise la Rece, sau Prajitura Pufoasa cu Caise, Lichior de Caise.
Sa vedem cum am procedat in cele din urma cu compotul.

Ingrediente Compot de Caise

Caise mai putin coapte(sa fie tari si sa nu fie lovite)
zahar
apa

Preparare Compot de Caise

Caisele se spala in apa rece si apoi se pun la scurs. Indepartam samburii desfacand caisele in doua. Asezam jumatatite de caise in borcane. Peste caise in fiecare borcan punem 3 linguri de zahar. Umplem borcanele cu apa rece. Inchidem borcanele cu capace.

Intr-o cratita in punem prosoape de bucatarie, asezam borcanele si le acoperim cu alte prosoape. Turnam apa rece peste borcanele asezate in cratita avand grija ca apa sa nu depaseasca umarul borcanului.

Compot de CaiseCratita cu borcanele cu caise se pune la fiert. Se fierbe timp de 15 minute de la primul clocot al apei(nu mai mult caci caisele se inmoaie foarte repede si la final veti avea ceva nedifinit in borcan).Compot de CaiseDupa 15 minute oprim focul, punem un capac peste borcane, sau un carton mai mare si acoperim cu o patura. Borcanele cu caise se lasa pana a doua zi in cratita pana s-au racit complet.
Se scot din apa, se sterg si se aseaza pe raftul din camara in asteptarea zilelor lungi de iarna.

259 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.