Lichiorul Amaretto este unul dintre lichiorurile mele preferate. Mereu mi-a placut gustul putin amarui si totusi dulceag al acestui Lichior Amaretto. Cum am primit o gramada de samburi de migdale si samburi de caise aveam destule… am purces sa pregatesc Lichiorul Amaretto. Va impartasesc mai jos reteta dupa care am preparat acest lichior. Se aseamana foarte mult la gust cu Lichiorul Amaretto original, asa ca va recomand sa il incercati si voi cu incredere. Poate incercati si reteta acestui Coktail cu Lichior Amaretto. Cum se prepara Lichior Amaretto in casa simplu si ieftin. Preparare Lichior Amaretto
Ingrediente Lichior Amaretto
70 samburi de migdale
70 samburi de caise
2 l tuica (palinca) de casa (sau vodka)
1 kg zahar
1 l apa
Preparare Lichior Amaretto :
Samburii de caise spalati si uscati se zdrobesc si se pun intr-un borcan mare de 5 l, atat miezul cat si coaja. Samburii de migdale se zdrobesc si ei la randul lor si se adauga in borcan ca si cei de caise. Turnam deasupra samburilor cei 2 l de tuica. Lasam pentru 3 saptamani la infuzie la loc intunecos.
Agitam borcanul in fiecare zi cate putin. Dupa cele 3 saptamani fierbem un sirop dintr-un litru de apa si 1 kg de zahar. Lasam la racit si il adaugam peste infuzia de samburi si alcool. De aceasta data lasam sa stea 2 saptamani agitand borcanul macar odata pe zi.
La finalul celor doua saptamani strecuram lichiorul obtinut si il punem in sticle. In sticle putem pune si cativa samburi de migdale. Se poate servi cu cuburi de gheata si lamaie, sau doar cu gheata….
Va garantez ca este unul din cele mai bune lichioruri pregatite in casa.
Comentarii recente
Adi
13/09/2016 at 10:52Recomandat pentru o aniversare de familie
Valentina Strauß
02/07/2018 at 17:36Eu nu beau alcool, dar parca descrierea de mai sus ma face sa incerc reteta pentru musafirii mei. O sa le fac surprize placute cu ceva bun preparat de mine. O sa fiu faloasa cu asa un lichior. Multumesc pentru reteta!
Liana Liana
22/11/2018 at 21:44Cu mare drag !
Sergiu
16/10/2020 at 21:07Multumesc pentru receta !
Sunt un alintat in materie al bauturilor alcoolice „alese”, si cu mare placere v-oi incerca aceasta receta. Si cum este normal, am sa revin neaparat cu un comentariu de dupa.
Liana Liana
01/11/2020 at 21:07Asteptam!