Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Dulceata de Caise la Rece

dulceata-caise-la-rece-22Dulceata de Caise la Rece

Rasfoind o carte de bucate am gasit o reteta de dulceata ce se prepara la rece. Curioasa cum este dulceata preparata la rece, fara fierbere am si incercat-o rapid. Pot sa spun ca este foarte buna si are o culoare … de te minunezi cat de frumoasa poate fi.

Cu siguranta voi adopta aceasta reteta de acum incolo si voi pregati Dulceata de Caise la Rece in fiecare an. Rasfoiti si categoria cu Conserve unde veti gasi si alte retete cu Dulceturi de caise sau alte fructe si nu numai !

Ingrediente Dulceata de Caise la Rece :

1 kg caise
500 g zahar
1 lamaie
10 g gelatina
1 lingurita mica rasa, cu salicil

Preparare Dulceata de Caise la Rece :

Caisele se spala si se oparesc. Se tin cateva secunde in apa clocotita dupa care se scot in apa rece. Se trage pielita de pe ele, si se scot samburii. Zaharul se amesteca cu salicilul. Lamaia se stoarce.

preparare-dulceata-caise-la-rece-11

Intr-un vas punem caisele, zaharul si sucul de lamaie, le zdrobim putin cu mana sau cu zdrobitorul de legume. Se amesteca cat mai des pana se topeste zaharul omplet(aceasta operatiune de topire a zaharului nu a durat mai mult de 20 minute). Intre timp punem gelatina la hidratat in 50 ml apa rece.

Cand zaharul este complet topit in vasul cu caise incalzim usor gelatina((NU FIERBEM GELATINA ! ) ) si o adaugam la caise. Se amesteca pana se omogenizeaza si se pune dulceata in borcanele sterilizate. Se inchid cu capace borcanele cu Dulceata si se pun in camara.

Dulceata de caise la rece Spor la conservarit !!! Sa aveti pofta !

Print Friendly, PDF & Email

Recent Comments

  • Marvomil

    23/06/2015 at 12:11

    Nu e rea, dar parcă sunt cam mult zahăr și aspirină…

  • Cate

    24/06/2015 at 15:04

    Wow, foarte tare reteta! Mai ales acum cu trendul acesta de raw vegan…!

  • Coralia

    25/06/2015 at 22:00

    Dulceata de caise ramane una dintre preferatele mele si ale iubitului meu, ba chiar o sa testez si eu aceasta reteta dupa o vizita mai ampla la aprozar. Mersi pentru pontul culinar pretios!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Load More...