Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Pateuri cu Spanac si Ton Alb

pateuri cu spanac si ton albPateuri cu spanac si ton alb, reteta de patiserie. Cum se fac pateurile fragede cu spanac si ton alb. 

Astazi am ales sa va prezint o reteta de pateuri fragede si foarte gustoase cu o umplutura din spanac si ton alb din conserva.
Pentru asta mi-au fost de mare ajutor si de aceasta data produdele oferite de Home Garden de la care am folosit conserva de ton alb,un produs de o calitate superioara ce poate fi consumat ca atare sau in diferite preparate
Conservele Home Garden sunt conserve de calitate pregatite din ingrediente atent selectionate si urmarite din punct de vedere calitativ.
pateuri cu spanac si ton alb

Pateuri cu spanac si ton alb-Ingrediente aluat

220 gr unt 82% grasime
300 g faina
180 g smantana de tara
1 praf de sare
Ingrediente umplutura
170 g ton alb din conserva Home Garden
3 fire ceapa verde
1 fir de usturoi verde
150 g ciuperci din conserva
3 linguri cascaval afumat, ras
50 ml vin alb
coaja si zeama de la jumatate de lamaie
uleiul din conserva de ton
2 legaturi de spanac proaspat
sare si piper
Pentru uns
un ou,batut
amestec de seminte
pateuri cu spanac si ton alb

Pateuri cu spanac si ton alb-Mod de preparare

Aluat
Untul rece taiat cubulete se pune impreuna cu faina si sarea in cuva unui robot de bucatarie .
Se mixeaza pana ce aluatul capata o consistenta nisipoasa.
Se adauga smantana si se continua mixarea pana devine un aluat omogen.Atentie nu mixati excesiv.
Aluatul se rastoarna pe o folie de plastic si se tine la frigider minim 2 ore.
Cat timp aluatul sta la frigider pregatim umplutura
ingrediente-aluat-pateuri
Umplutura
Ciupercile din conserva se scurg bine de zeama, se toaca marun si se pun la calit in uleiul din conserva de ton,
Se calesc pana se rumenesc usor, se adauga ceapa si usturoiul tocate marunt si se continua calirea pana se inmoaie.
Se adauga spanacul taiat (daca folositi frunze mai mari), se condimenteaza cu sare si piper si se continua calirea amestecand continu.
Se adauga vinul si zeama de lamaie si se lasa sa scada la foc potrivit .
Dupa ce a scazut se da deoparte, se adauga tonul alb din conserva si cascavalul ras si se amesteca.
Se pune coaja rasa de lamie si se potriveste gustul cu sare si piper daca mai este nevoie.
ingrediente-umplutura-ton

Pregatire pateuri cu spanac si ton alb

Scoatem aluatul de la rece, presaram suprafata de lucru cu faina din abundenta si intindem aluatul intr-o foaie subrire de 2-3 mm.
Eu am ales sa le prepar in doua feluri- sub forma de rulou si traditionale sub forma de semicerc
Pentru cele traditionale decupam cercuri de 10-12 cm cu ajutorul unei farfurioare, asezam umplutura in mijloc, ungem de jur imprejur margina cu ou batut, suprapunem si apasam marginile cu o furculita
Ungem cu ou , presaram deasupra cu amestec de seminte si coacem in cuptor preincalzit la treapta 2 timp de 20 min sau pana se rumenesc frumos.
preparare-pateuri
Pentru rulouri procedam astfel:
Intindem foaie dreptunghiulara(15 cm latime) asezam deasupra umplutura uniform, rulam cat mai strans, portionam in rulouri mici de 5-6 cm cu ajutorul unui cutit, asezam rulourile in tava tapetata cu hartiede copt, ungem cu ou, presaram seminte si coacem la cuptor 15-29 de min
Merg foarte bine alaturi de un pahar cu bere rece!!
pateuri cu spanac si ton alb
Update 28/06/2015
Concurs Home Garden

concurs-home-garden

Si pentru ca Home Garden isi doreste sa puteti testa produsele lor, va invitam la concurs!!
Pentru a participa
1. Dati Like pagini de Facebook Home Garden
2. Distribuiti  poza de concurs –CLIC AICI– pe pagina voastra de Facebook si sa dati tag la 2 prieteni ca sa participe si ei
3. Lasati aici un comentariu in care sa scrieti ca participati la concurs si invitati cei doi prieteni la care ati dat tag
(Ex comentariu : Particip la concurs haideti si voi @ Popescu, @Ionescu)

Concursul se desfasoara in perioada 28 Iunie – 30Iunie ora:23:59.
Castigatorul va fi ales prin tragere la sorti .
Premiul afisat in poza va fi livrat de catre sponsor.
Va asteptam cu drag !!
Update 1/07/2015
In urma tragerii la sorti castigatorul concursului este nr  61 –Curelaru Irina
Multumim tuturor pentru participare!!
castigator-home-garden-x

5 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.