Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Prajitura Rapida cu Branza si Capsuni

Prajitura Rapida cu Branza si CapsuniPrajitura Rapida cu Branza si Capsuni

Fiind caldura mare cine are chef de pornit cuptorul? Eu cu siguranta nu as alege acum aceasta optiune. Asa am decis sa pregatesc aceasta prajitura rapida cu branza si capsuni ce nu necesita coacere.

Merge pregatita cu orice fructe, visine, cirese, caise,… . Va invitam sa rasfoiti si alte Deserturi  Rapide ce nu necesita coacere.

Ingrediente Prajitura Rapida cu Branza si Capsuni :

34 bucati piscoturi sampanie
2 cutii cu Crema de Branza Pufoasa cu smantana- Delaco (280 g)
5 linguri zahar
2 plicuri zahar vanilat
capsuni
dulceata de capsuni (eu am folosit dulceata de capsuni si visine, un borcanel de 330 g)
250 ml frisca Megle
10 g gelatina

Pentru glazura :

3-4 linguri dulceata capsuni
2 plicuri Tort Gelle rosu
400 ml apa

Sirop :
5-6 linguri zahar
400 ml apa
1 fiola esenta vanilie

Preparare Prajitura Rapida cu Branza si Capsuni :
Crema de branza impreuna cu zaharul si zaharul vanilat l-am amestecat cu mixerul pana s-a omogenizat bine. Gelatina o punem la hidratat in 50 ml apa rece dupa care o incalzim usor (NU O FIERBEM !!! ) si o incorpaoram la crema de branza.
Frisca se bate spuma si se adauga la crema de branza. Se amesteca pana se omogenizeaza. Caramelizam zaharul si stingem cu apa rece. Lasam sa fiarba pana se topeste zaharul si lasam la racit.

Adaugam vanilia.

Intr-o tava cu dimensiunea de 24×14 cm asezam un rand de psicoturi pe care le trecem prin sirop peste piscoturile insiropate punem un strat de dulceata si jumatate din cantitatea de crema. Peste crema punem capsuni taiate felii (sau alte fructe) si acoperim cu urmatorul rand de piscoturi, dulceata, crema si ultimul rand iar piscoturi.

Eu am facut o glazura din cateva linguri de dulceata cu 2 plicuri de tort gelle si 400 ml apa pe care le-am fiert timp de 1 minut, am racit putin compozitia si am turnat-o peste ultimul rand de piscoturi.

Nu este obligatoriu sa faceti la fel, puteti foarte bine sa puneti o glazura de ciocolata, sau sa pastrati o parte din crema si sa o puneti deasupra piscoturilor peste care veti putea pune bucatele de capsuni (sau alte fructe) si sa glasati cu ciocolata putin deasupra cremei.

Prajitura Rapida cu Branza si CapsuniPofta Buna ! Va dorim spor la prajiturit !

 

Print Friendly, PDF & Email

Recent Comments

  • Adam

    01/07/2015 at 19:20

    Super! Numai că în loc de zahăr am folosit miere și brânza pufoasă mi-am făcut-o singur! N-am avut motive de regret! Rețeta e super!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Load More...