Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Lichior de Caise Caisata

Lichior de Caise CaisataLichior de caise Caisata.
Se stie ca, caisele sunt parfumate si dau o savoare deosebita oricarui preparat.
Anul acesta am incercat si lichiorul de caise-caisata, nu va pot descrie ce aroma si parfum are aceasta licoare.
Asa cum spuneam si in postarile anterioare, anul acesta a fost anul bauturilor de casa.
Fiindca am avut o provizie serioasa de tuica naturala, am profitat din plin si am pregatit visinata, lichior de nuci, lichior de menta, lichior de caise, afinata, lichior de capsuni, nu in cantitati mari ci doar cat sa ne facem poftele si sa servim musafirii cu ceva bun pregatit in casa.

Lichior de Caise Caisata-Ingrediente

1,5 kg caise
800 g zahar
1 l tuica de tara sau vodca
1/2 baton de vanilie
sau 3-4 pliculete zahar vanilat

Lichior de Caise Caisata- Mod de preparare

Caisele spalate se rup pe din doua si se inlatura samburii.
Se aseaza intr-un borcan in straturi alternative cu zaharul.
Se sparg cam o mana de samburi iar miezul rezultat se pune si el in borcan.
Se adauga si batonul de vanilie sau zaharul vanilat.
Se acopera borcanul si se lasa la macerat cam 3-4 zile.
In fiecare zi se scutura borcanul.
Este gata cand tot zaharul s-a topit.
Peste siropul format si fructe adaugam tuica sau vodca si lasam la macerat pret de 1-2 saptamani.
Se strecoara printr-o sita deasa sau o panza de tifon si e gata de servit .
Daca doriti sa ii intensificati culoarea ii puteti adauga un strop de colorant alimentar.

Lichior de Caise Caisata-Nota 

Eu am taiat pe din doua batonul de vanilie , dar e de preferat sa nu faceti asta fiindca se vor imprastia semintele in lichid si il va tulbura.
Ca sa remediez aceasta problema a trebuit sa ii strecor prin mai multe straturi de panza de tifon.

Lichior de Caise Caisata

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

  • Rosana

    27/07/2017 at 15:06

    Am început și eu rețeta de caisată și deocamdată merge bine. Însă e prima dată când încerc să fac lichior și am o întrebare. Când acopăr borcanul și-l las o săptămână, două la fermentat, e ok dacă îi pun capacul bine strâns ca să nu mai iasă nici un pic de aer? Sau trebuie să-l las mai puțin strâns? Mi-e teamă să nu-mi explodeze borcanul dacā e prea bine strâns ????

    • Loredana

      07/08/2017 at 19:18

      Scuze ca raspund asa tarziu!! Sper ca ati facut caisata si v-a iesit pe plac.Daca urmati pasii din reteta ar trebui sa nu fie nicio problema. Nu stiu daca puteti lasa atat de mult..e posibil sa fermenteze si sa se acreasca. Fructele trebuie lasate doar atat cat sa se topeasca zaharul si sa se formeze siropul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *