Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Lichior de nuci verzi

Lichior de nuci verzi
Lichior de nuci verzi
Lichior de nuci verziTrebuie sa incercati neaparat aceasta reteta de lichior de nuci verzi.
Este pentru prima data cand  incerc lichiorul de nuci verzi , dar garantez ca e tare buna reteta.
Eu nu sunt bautoare de alcool de nici un fel , dar imi place sa am in camara si lichioruri pregatite de mine.
In fiecare an primesc tuica facuta de tata si tata socru’ asa ca fac visinata, capsunata, lichior de cirese amare, cornata etc.
Nu fac in cantitati mari doar cat sa fie din toate cate putin!!

lichior de nuci verzi

Ingrediente-Lichior de nuci verzi

Tura I
15 nuci verzi
800 g zahar
un baton de vanilie
coaja de la o portocala(fasii)
coaja de la o lamaie(fasii)
5 cuisoare
un baton de scortisoara
1 l tuica (vodca)
Tura II
600 g zahar
1 l tuica(vodca)

Mod de preparare – Lichior de nuci 

Pentru acest lichior avem nevoie de nuci verzi cu coaja inca moale ,ca si cele pentru dulceata de nuci.
Se spala bine si se cresteaza in patru fara sa le desprindem.
-Prima tura-
Se pun nucile intr-un borcan incapator, se adauga zaharul, cuisoarele, batonul de vanilie, coaja de lamaie si portocala si batonul de scortisoara rupt in bucati.
Peste toate se adauga tuica, se amesteca bine, apoi se pune capacul si se aseaza in camara .
Timp de 8 zile se lasa la macerat amestecand continutul in fiecare zi .
Dupa 8 zile se strecoara lichidul format si se da deoparte.

Lichior de nuci verzi
 -A doua tura-
Peste nucile din borcan ramase de la prima tura, se adauga cele 600 g zahar si 1 l tuica si se amesteca .
Se lasa la macerat pana ce zaharul din lichid se topeste.In tot acest timp se amesteca in fiecare zi …poate dura 3-4 zile sau mai putin.
Cand nu se mai vad granulele de zahar, strecuram lichidul si il amestecam cu lichidul de la prima tura .
Dupa ce am facut si aceasta ultima operatiune lichiorul de nuci poate fi consumat.

lichior-de-nuci-4

Nota
Eu am pregatit doar jumatate din reteta. Fiindca lichiorul meu e inca in procesul de macerare am sa revin cu poze si detalii de gust la final.
Pot sa va spun ca la prima degustare se prezinta foarte bine, zic ca merita a fi incercat!!
Revin cu detalii!!
Fiti pe faza !!
Update 1/07/2013
Asa cum am promis am revenit si cu prezentarea finala .
Lichorul e aromat, dulceag cu gust fin de nuca, vanilie, cu iz de scortisoara si citrice .
erita a fi incercat , imi pare rau ca nu am facut reteta intreaga fiindca toti au dorit sa-l deguste 🙂

Lichior de nuci verzi

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

  • Liliana

    28/07/2017 at 07:56

    Am facut reteta in 2016 si acum o repet si va spun ca ar trebui sa o dublam pentru ca este delicioasă!!! Bineinteles sa avem un pahar si pentru prieteni.

    • Loredana

      07/08/2017 at 19:10

      Ne bucuram nespus ca reteta va e pe plac si ca ati repetat-o si anul acesta!! Noi nu refuzam un paharel…fiindca stim cat e de bun!! 🙂

  • Ramona

    02/06/2018 at 17:30

    Buna ziua! Intentionez sa fac vreo 5 bidoane de 5 litri, pline. Am nucile, dar nu stiu ce cantitati sa folosesc pt ingrediente. Poate ma ajutati. Multumesc!

    • Loredana

      03/06/2018 at 22:04

      Ramona draga reteta mea e pentru 2 l de tuica, tu trebuie doar sa socotesti cantitatile in functie de ce cantitate de tuica ai si sa urmezi intocmai indicatiile din reteta. Spor!!

  • Mihaela

    09/06/2018 at 18:23

    Aștept din iarna să prepar acest lichior🤤😁.
    Eu am cumpărat alcool de 76°( sau 72° nu stiu sigur 😅 sunt novice în ale preparatelor ) si am o nelămurire ..cum sa fac concentrația potrivita pentru aceasta rețetă . Trebuie efectiv să combin alcoolul cu apa ? Si daca da câtă apă la ce-i 2 litri ??
    Dacă „din greșeală” pun mai multe nuci , risc să nu iasă ,să fie prea amar / iute ??

    • Loredana

      11/06/2018 at 19:54

      Te cred!! 🙂 …sa stii ca e grozav, mie mi-a placut foarte mult <3
      Mihaela eu am folosit o tuica pregatita in casa, avea undeva la 50-52 grade.
      Dupa parerea mea eu zic ca la 1 litru de alcool(ca sa nu iasa prea tare la final ) sa folosesti o portie si jumatate din celelelte ingrediente pentru prima tura . Daca vezi ca e prea slaba dupa macerare, la a doua tura sa folosesti exact ca in reteta …daca nu, recomand ca si cantitatile de la a doua tura sa fie o portie si jumatate la 1 l de alcool. Ma gandesc ca astfel ii mai scade din tarie.
      Nu cred ca ar fi ok sa ii adaugi apa in el …poate eventual o cantitate de vodca care sa ii mai scada din grade.
      Sunt tare curioasa cum o sa iti iasa. Sper sa revii cu impresii si sa ne spui cum ai procedat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.