Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Hamburgeri de casa

Hamburgeri de casa

Reteta asta de hamburgeri am pregatit-o cam pe la inceputul primaverii.
Uitasem total de ea si fiindca mi-am amintit , musai sa v-o arat si voua.
Mi-am cautat insemnarile, stiu sigur ca am luat-o de undeva de pe net dar habar nu am de unde.
Asa ca daca cineva crede ca reteta ii apartine, sa ridice doua degete 🙂
Tot ce va pot spune e ca hamburgherii au iesit delicioasi !!

Ingrediente
1kg pulpa de vitel
o ceapa
un ou
4 linguri de sos de soia
4 linguri de lapte
o lingura ulei de masline

Mai aveti nevoie de :
chifle
rondele de ceapa rosie
frunze de spanac sau salata
rondele de rosii
ketchup picant
castraveciori in otet
maioneza

hamburgeri pregatiti in casa

Mod de preparare
Dam carnea de vitel prin masina de tocat cu sita deasa, amestecam cu ceapa tocata marunt si calita in uleiul de masline.
Adaugam oul, sosul de soia, laptele si piperul .
Amestecam bine compozitia de carne si formam hamburgerii cam de 2 cm grosime ajutandu-ne de putin ulei de masline.
Ii punem pe un platou, acoperim cu folie alimentara si ii dam la rece pentru cateva ore sau de pe o zi pe alta.
Incingem gratarul sau o tigaie antiaderenta si ii prajim cam 7-8 min pe fiecare parte ( timpul difera in functie de cat de incins e gratarul sau tigaia)
Taiem chiflele pe din doua si le punem pentru cateva minute cu partea taiata pe gratar.
Montam hamburgherii folosind frunzele de spanac sau salata, rondele de ceapa, castraveciori in otet , felii de rosii , ketchup, maioneza …le combinati cum va pofteste inima !!
Sun deliciosi si suculenti!!
Merita sa ii incercati!

cei mai buni hamburgeri de vita pregatiti in casa

Print Friendly, PDF & Email

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *