Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Terina de caise










In prepararea acestei retete am pornit de la ideea lui Maya.Multumesc!

Ingrediente
Jeleul de caise
300 gr caise
150 gr zahar
un plic gelatina vegetala
1 lg zeama de lamaie

Crema de smantana
350 gr smantana 12%grasime
200 gr zahar fin
1 plic gelatina(10 gr)
esenta de vanilie

Mod de preparare
Caisele curatate de coaja se amesteca cu zaharul si zeama de lamaie si se lasa circa o ora pana ce cristalele de zahar s-au topit.Punem compozitia in blender si obtinem o pasta fina .Adaugam in ea gelatina vegetala si punem pe foc amestecul pana ce aproape da in clocot.Pregatim o forma imbracata in folie de plastic si turnam amestecul in ea.Lasam sa se tempereze bine apoi introducem forma la frigider.
Cam dupa o ora pregatim si crema de smantana astfel:smantana se bate bine cu zaharul pana ce acesta se topeste.Aromatizam cu esenta de vanilie si adaugam gelatina care am dizolvat-o pe foc in 50 ml apa.
Turnam crema de smantana peste jeleul de caise si introducem forma din nou in frigider.
Trebuie sa stea la rece circa 4-5 ore(de preferat de pe o zi pe alta)
Se portioneaza dupa preferinta si se serveste cu diferite siropuri de fructe.
Eu am servit-o cu sirop de visine.

2 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *