Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Terina de fructe







Ingrediente

Stratul 1
400 gr cirese negre fara samburi
7 lg zahar
4 lg smantana 12% grasime
150 ml apa
1 plic gelatina
1 lgt zahar vanilat bourbon
Stratul 2
400 gr caise fara samburi
7 lg zahar
4 lg smantana 12% grasime
150 ml apa
1 plic gelatina
1 lgt zahar vanilat bourbon
Stratul 3
400 gr capsuni
7 lg zahar
4 lg smantana 12% grasime
150 ml apa
1 plic gelatina
1 lgt zahar vanilat bourbon
Decor
sos de fructe
Mod de preparare
Stratul 1
Ciresele se amesteca cu zaharul si se pune la foc pana ce da in 2-3 clocote.Se da deoparte si se lasa la racit.Dupa ce s-a racit se mixeaza in blender dupa care se trece prin sita deasa.Gelatina se hidrateaza in 150 ml apa rece dupa care se tine pe foc pana se dizolva dar fara sa dea in fiert.
Pasta de cirese se amesteca cu gelatina dizolvata,smantana si zaharul vanilat .Se distribuie egal in forme individuale si se introduce la frigider.Cat timp sta la frigider pentru a se inchega pregatim stratul 2.
Stratul 2
Caisele se dau in 2-3 clocote impreuna cu zaharul ,se lasa la racit dupa care se mixeaza cu blenderul ,si se trece prin sita pentru a obtine o pasta fina.Se adauga gelatina hidratata si dizolvata in 150 ml apa ,smantana si zaharul vanilat .Se toarna cu grija peste stratul de cirese care intre timp s-a inchegat si se da din nou la rece.
Stratul 3
Capsunii si zaharul se fierb in 2-3 clocote ,se racesc apoi se mixeaza in blender si se trec prin sita pentru a indeparta semintele.Se amesteca cu gelatina hidratata si dizolvata pe foc in 150 ml apa ,smantana si zaharul bourbon.Se toarna si acest strat peste cel de caise care s-a inchegat si se da la rece timp de 5-6 ore sau de pe o zi pe alta .
Terina se scoate din forme introducandu-le scurt in apa fierbinte.
Se servesc ca atare sau insotite de un sos de fructe.
Daca nu aveti forme individuale o puteti monta intr-o forma de chec tapetata cu folie alimentara.
Se poate inlocui cu succes zaharul cu mierea sau alti indulcitori naturali.

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *