Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Tort cu crema de ciocolata si frisca

Tort cu crema de ciocolata si frisca
INGREDIENTE:

Blat:
8 oua
8 lg zahar
6 lg faina
2 lg cacao
esenta de vanilie

Crema:
400 ml frisca,
400 gr ciocolata alba,
o fiola esenta de vanilie,

Sirop:
200 gr zahar,
400 ml apa,
esenta de vanilie,
fasii de coaja de lamaie,
Glazura:
100 gr ciocolata neagra,
50 ml frisca lichida,
20 gr unt,
Decor:
200 ml frisca,

Tort cu crema de ciocolata si frisca
MOD DE PREPARARE:

Blat:
Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma cu 5 lg de zahar iar galbenusurile cu restul impreuna cu esenta de vanilie. Se amesteca lejer cele doua compozitii se cerne deasupra faina amestecata cu cacao si se incorporeaza cu miscari usoare de jos in sus.Se tapeteaza o tava rotunda cu hartie de copt se toarna compozitia blatului in ea si se coace la foc potrivit .Pentru a proba daca blatul este copt apasa usor pe suprafata lui cu palma, daca este elastic si revine la loc fara sa lase urme atunci este gata.

Crema:
Ciocolata si frisca se pun intr-o cratita pe foc pana ce se dizolva si se omogenizeaza dar fara sa atinga punctul de fierbere .Se lasa la racit cateva ore (4-5 ore) dupa care cu ajutorul mixerului se spumeaza si se aromatizeaza cu esenta de vanilie.
Glazura:
Se amesteca ciocolata cu frisca si untul la foc mic pana obtinem o glazura fina, fluida.
Asamblare
Blatul racit se taie in trei foi egale .
Se aseaza pe un platou prima foaie, se insiropeaza cu siropul fiert, racit si aromatizat cu vanilie si lamaie. Se intinde o parte din crema, se aseaza si a doua foaie, se insiropeaza, se intinde al doilea strat de crema dupa care se aseaza ultima foaie de blat care fireste se insiropeaza.


Tortul se imbraca in crema si se da la rece pana se intareste bine
Se glaseaza partea de sus cu glazura de ciocolata si lateralele se imbraca in frisca.
Se decoreaza dupa imaginatia fiecaruia.

 

Print Friendly, PDF & Email

Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Load More...