Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Tortulete cu mascarpone si fructe

tortulete cu mascarpone si fructeTortulete cu mascarpone si fructe
In aceste zile caniculare cam nu prea iti mai vine sa aprinzi cuptorul asa ca incercam sa pregatim mancaruri si deserturi  rapide  fara coacere.
Si fiindca la sfarsit de saptamana i-am obisnuit pe ai mei sa le fac si desert, m-am gandit ca aceste tortulete cu mascarpone si fructe sunt alegerea perfecta.  Asa scap si eu mai usor si le pregatesc si ceva pe placul lor.
Pentru ingrediente bune si de calitate va recomand sa mergeti in Selgros, acolo gasiti tot ce va trebuie pentru a le pregati.
Va dau si un pont, duminica este reducere de 5% la fructele proaspete dar si legumele si carnea , asa ca fuguta la cumparaturi nu inainte de a trage cu ochiul si la retetele recomandate de Selgros –club pentru  profesionisti si pasionati de bunataturi.

tortulete cu mascarpone si fructe

Tortulete cu mascarpone si fructe-ingrediente

Blat
185 g biscuit digestive
100 g unt 82%grasime

Crema de mascarpone
250 mascarpone
4 linguri zahar pudra
400 ml frisca lichida
7 foi de gelatina(12 g)

Sos  zmeura
150 g zmeura proaspata
3 linguri zahar

Sos mure
150 g mure proaspete
3 linguri zahar

Glazura de ciocolata
100 g ciocolata neagra
100 ml frisca lichida

Décor
fructe proaspete

Tortulete cu mascarpone si fructe -Mod de preparare

Intai  se pregateste blatul de biscuiti.
Se maruntesc biscuitii cu ajutorul robotului, apoi se adauga peste ei untul la temperature camerei.
Se mixeaza pana la omogenizare.
Se aseaza in strat uniform in patru forme patrate de inox si se tin la rece pana pregatim crema.
tortulete cu mascarpone si fructeSosurile de zmeura si mure se pregatesc separat, sotand pe foc  pret de cateva minute pe fiecare in parte impreuna cu zaharul.
Se trec prin sita pentru a indeparta semintele si se lasa sa se raceasca.
Foile de gelatina se pun la inmuiat in apa rece pentru cateva minute dupa care se storc de apa si se tin  6-7 secunde  in cuptorul cu microunde pana se dizolva.

Crema de mascarpone

Mascarponele se mixeaza impreuna cu frisca lichida, zaharul pudra si gelatina dizolvata pana ce compozitia capata consistenta.
Se imparte in doua si se amesteca fiecare in parte cu sosul de zmeura si mure.
Se scot formele din frigider si se toarna cele doua compozitii in strat egal.
tortulete cu mascarpone si fructeSe niveleaza cu un cutit si se dau la rece pentru cateva ore sau in congelator pentru 30-40 min.
Se scot din forme incalzind marginile cu o lampa de gaz sau cu uscatorul de par.
Se glaseaza in glazura de ciocolata si se decoreaza dupa imaginatie cu fructe proaspete.
Se consuma cu mare pofta !!
tortulete cu mascarpone si fructe

12 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.