Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Friptura de porc in folie

friptura de porc in folieAm pregatit aceasta Friptura de porc in folie avand in vedere ca am si garnitura gata odata cu friptura.

Pot sa spun ca am impuscat doi iepuri deodata. Mi-a ramas doar sa pun alaturi muraturi asortate in saramura si am servit masa. Va recomand sa incercati si Pulpele de pui in folie, sau Pulpele coapte in folie, ambele se prepara  usor doar difera putin ingredientele folosite. Ve recomandam sa vizionati si sectiunea cu Fripturi si garnituri poate veti gasi si alte retete pe gustul vostru.

Ingredinte  Friptura de porc in folie :

800 g pulpa de porc
2 linguri mustar classic
1 lingura pasta de ardei
3 catei usturoi
sare, piper, maghiran
3-4 bucati ceapa
slanina afumata sau bacon
carnati
5-6 cartofi

Preparare Friptura de porc in folie :

Pregatim intai carnea. Taiem carnea bastonase(fasii) si o amestecam cu mustarul, pasta de ardei si 3 catei usturoi pisati. Condimentam cu sare, piper si maghiran. Lasam la rece pentru cel putin  60 minute dar o putem lasa si pe a doua zi daca nu vrem sa o pregatim in aceea zi.

preparare-friptura-porcIntr-o forma punem folie de aluminiu peste care vom pune felii de slanina afumata sau bacon daca nu aveti slanina, carnea condimentata ca in cele descrise mai sus, peste punem un rand de ceapa taiata solzisori, acoperim cu un rand de cartofi taiati rondele mai subtiri si la sfarsit punem un rand de carnati taiati (in locde carnati puteti pune un rand de bacon sau slanina).

Acoperim forma cu folie si dam la cuptorul preincazilt pentru aproximativ  45 -60 minute. Se verifica daca carnea s-a facut, se scoate si se serveste fierbinte alaturi de muraturi.

friptura de porc in foliePofta Buna !

48 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.