Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Conopida Pane

Conopida PaneNu cred sa fie cineva care sa nu stie cum se pregateste Conopida Pane.

Totusi eu scriu reteta pentru a ramane fetelor mele toate retetele ce le-am pregatit de-a lungul anilor pentru momentul in care eu nu voi mai fi, sau poate va fi de folos cuiva care rascolind blogul va da peste aceasta reteta si il va scoate din impas cu mancarea pe aceea zi… .

Poate fi o gustare calda au o gustare rece depinde cum o veti servi. Ne place alaturi sa punem si legume de sezon, rosii, ardei grasi, ceapa, castraveti… . Vedeti si reteta Salata de conopida, Conopida frantuzeasca, Conopida la cuptor, Supa de conopida si galuscute.

Ingrediente Conopida Pane :

1 bucata conopida
oua,
faina
sare,piper
ulei pentru prajit

Preparare Conopida Pane :

Conopida o desfacem buchetele si o punem la fiert in apa cu sare. Cand este fiarta, se patrunde usor cu furculita se scot buchetele de conopida si se lasa la scurs. Le condimentam cu sare si piper. Ouale se bat impreuna cu faina sa obtinem un aluat mai gros ca de clatite si condimentam cu putina sare si piper(nu in exces caci am condimentat si conopida fiarta! ). Se trec buchetelele de conopida prin acest aluat si apoi se prajesc in ulei. Se scot pe servete de hartie pentru a se scurge uleiul.
Uneori cand nu sunt prea presata de timp imi place intai sa dau conopida fiarta intai prin faina apoi le trec prin ouale batute si apoi le prajesc, dar ambele variante sunt la fel de bune.
Pofta Buna !

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *