Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Dovlecel Pane cu bere

INGREDIENTE:
2 buc dovlecei cruzi,
2 oua,
faina,
200 ml bere,
sare, piper,
1/4 lingurita praf de copt,
ulei pentru prajit,

PREPARARE:
Dovleceii ii curatam de coaja . Taiem felii mai grosute si le condimentam cu sare lasandu-le sa stea asa circa 30 minute . Stoarcem apa lasata de dovlecei si preparam panirul pentru ei .
Intr-un vas punem 200 ml bere , 2 oua intregi si praful de copt .Cu cu un tel mixam bine amestecul dupa care adaugam in ploaie faina pana obtinem o compozitie mai grosuta decat la clatite. Condimentam cu sare si piper alb panirul si rondelele de dovlecel le dam prin acest amestec. Rondelele de dovlecel astfel „imbracate” le prajim in ulei incins pana devin aurii.

Le putem servi cu sos de rosii picant ,sau cu mujdei ( ultima varianta nu am incercat-o dar mi-a fost sugerata de prietenii de pe Fbook si cred ca e o combinatie buna .)

Pofta Buna !

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *