Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Rulouri de dovlecei cu cas la cuptor








Ingrediente :

1-2 dovlecei
300 gr cas de oaie (dar putem folosi telemea de vaca sau branza de vaca )
5 oua
2 linguri smantana
2 gogosari
1 legatura patrunjel verde
sare, piper ,delikat dupa gust

Preparare :

Curatam dovleceii apoi ii taiem felii foarte subtiri pe lungime . Ii saram si ii lasam sa stea un pic. Intre timp ne ocupam de umplutura.
Dam 200 gr de cas pe razatoarea mica, 1 gogosar curatat il taiem cubulete , adaugam 1/2 legatura patrunjel verde tocat si adaugam 1 ou sa lege compozitia. Condimentam cu sare, piper , delikat dupa gust. Gososarul ramas il spalam , scoatem samburii apoi il umplem cu umplutura si il asezam in mijlocul formei sau tavii in care punem hartie de copt sau folie unsa in prealabil cu ulei ..Punem pe fiecare felie de dovlecel cate 1 lingurita din umplutura de cas ,rulam si ii asezam in picioare in forma in jurul gogosarului umplut pana forma se umple.Restul de cas il dam pe razatoarea mica, adaugam restul de oua , patrunjel verde tocat ,cele 2 linguri de smantana si condimentam cu sare dupa gust,turnam compozitia peste rulourile de dovlecei si dam totul la cuptor pentru circa 30 minute (pana prinde deasupra o coajba aurie ).

Pofta Buna !

5 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.