Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Cascaval Pane

cascaval paneCascaval Pane

Desi este o reteta foarte simpla am avut surprinderea ca totusi nu toti sa fi auzit de ea. In una din excursiile facute, la o pensiune unde ne gateam, am intalnit o familie care pentru prima data a auzit de Cascavalul Pane.

M-a intrebat cum se prepara si m-a rugat sa ii dau reteta. De aici a pornit prepararea acestei retete si publicarea ei pe blog si cum suntem Fani Branza am profitat de ocazie sa folosesc la preparare Cascavalul afumat natural de la prietenii nostri Delaco.

Va invitam sa rasfoiti si sectiunea cu Retete Delaco, unde veti gasi multe alte retete cu cascaval, branza, retete de aperitive, retete de mancaruri, dulciuri si diverse deserturi.

Ingrediente Cascaval Pane :

200 – 300 g Cascaval afumat natural
1 ou
pesmet
faina
apa sau lapte
ulei

Preparare Cascaval Pane :
Taiem cascavalul in felii de 1 cm grosime. Oul se bate cu putina sare, intr-o farfurie punem cateva linguri de faina, in alta pesmet si intr-un vas punem putina apa sau lapte (eu am folosit apa). Feliile de cascaval se trec intai prin apa (sau lapte), apoi prin faina, ou si la final prin pesmet. Se pregatesc toate feliile de cascaval in acest fel.

Cascaval pane

Se pune ulei intr-o tigaie se infierbanta si se prajesc feliile de cascaval pe ambele parti pana se rumenesc frumos. Se servesc calde imediat, altfel se vor intari. Se pot servi cu garnitura de cartofi pai sau ca atare cu sos de rosii, ketchup, sos de maioneza fiarta, etc. … .

Cascaval pane Nota : Trecem prin apa sau lapte intai feliile de cascaval pentru ca faina sa se prinda de cascaval. Cascavalul gata pregatit pentru prajit poate fi pastrat la congelator. Cand se va pregati nu este nevoie sa-l decongelati ! Inainte de a incheia aceasta reteta va recomand sa incercati si Branza Pane, si Camembert in crusta de seminte!

13 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.