Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Creier de vita pane

creier de vitel pane

E ceva timp de cand nu am mai pregatit creier de vita pane , dar zilele trecute am gasit un creier de vitel care arata asa de bine incat nu am rezistat sa nu-l cumpar 🙂 si bine am facut !!

A fost savurat cu mare placere mai ales ca pe langa el am servit si un pahar de vin  Caloian -Sauvignon Blanc din Crama Oprisor 

” Este un vin prietenos, echilibrat, sprinţar şi proaspăt, cu arome plăcute de flori de viţă de vie, soc şi o uşoară tentă minerală.”vinul.ro

Ingrediente

500 gr creier de vitel

2 oua

3-4 lg de faina

3-4 lg pesmet fin

sare

piper

ulei pentru prajit

o lingura de otet

Sos

200 gr iaurt gras grecesc dau smantana

2 catei de usturoi

piper alb

o lgt menta uscata

sare

Garnitura

frunze de spanac

rosii cherry

ulei de masline

zeama de lamaie

Mod de preparare

Se pune la fiert o oala cu 2 litri de apa in care am pus sare si o lingura de otet.

Cand a dat in fiert adaugam bucatile intregi de creier si fierbem pret de 10 min,

Scoatem  creierul din oala cu ajutorul unei palete  si-l lasam la racorit.

Intre timp pregatim ingredientele pentru pane.

Punem ulei  intr-o cratita cu peretii  mai inalti .

Taiem creierul racit in felii potrivit de groase.Le trecem cu grija  prin faina , ou batut, iar faina iar ou iar la final prin pesmet .

Se pun bucatile astfel pregatite in uleiul incins si se prajesc pe ambele parti pana devin aurii.

Se scot pe prosoape de hartie pentru a indeparta surplusul de ulei.

Se serveste insotit de sosul de iaurt/smantana  si o salata simpla din spanac proaspat si rosii cherry.

Puteti alege orice garnitura doriti, fiecare dupa gustul sau .

Neaparat serviti alaturi un pahar de vin alb sec.

creier de vita

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *