Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Supa de legume

Supa de Legume

Bucataresele Vesele va prezinta azi o Supa de legume , de post , pregatita ca prin Ardeal mai exact in Crisana…  Saptamana trecuta am prezentat si reteta de Iahnie de fasole , tot de post. Incercam sa va aducem in atentie o serie de mancaruri de post pentru a va putea descurca mai usor in perioada Posturilor mari de peste An.

Supa de legume
Ingrediente:

3 morcovi,
2 radacini patrunjel,
1 radacina pastarnac,
1/2 telina mijlocie,
6-8 cartofi,
1 ceapa de marime mijlocie,
1 lingura boia dulce sau picanta,
sare, piper dupa gust,
patrunjel verde,
100 ml ulei,

Preparare:
Este cea mai simpla supa de gatit din cate cunosc eu. Hai sa vedem ce trebuie sa facem.
Mai intai curatam morcovii, patrunjelul, pastarnacul, telina, ceapa, cartofii . Taiem ceapa marunt , cartofii curatati si spalati ii taiem cubulete mai marisoare, ca pentru o ciorba de cartofi si ii punem deoparte in apa rece. Morcovii, patrunjelul, pastarnacul si telina  se taie in cubulete mici. Pana aici nimic complicat zic eu. Sunteti de aceasi parere cu mine ?
Ce a fost mai greu a trecut. Mergem mai departe sa preparam supa de legume , ca se termina postul si noi inca tot la vorbe suntem…
Punem la incins 100 ml ulei, calim ceapa taiat marunt pana devine sticloasa, adaugam legumele taiate cubulete si calim totul inca pret de 10 minute. Tragem oala deoparte, presaram deasupra 1 lingura de boia dulce, sincer va spun, eu pun jumatate lingura boia dulce , jumatate boia iute, caci noua ardelenilor desi suntem mai molateci ne place sa mancam mai picant …. doara, doara ne-om iuti si noi oleaca ca prea molcomi suntem uneori…, apoi amestecam si turnam deasupra apa circa cam 2.5 l – 3 l. Condimentam  cu sare si piper macinat dupa gust si lasam sa fiarba acoperit pana legumele sunt fierte. Acum e momentul sa adaugam cartofii taiati in zeama si lasam la foc  pana si cartofii sunt fierti. Daca mai e nevoie si supa e prea deasa putem adauga inca apa si condimentam cu sare si piper macinat. La sfarsit  presaram deasupra patrunjel verde tocat.
Am spus ca e simpla  aceasta supa de legume ? Am spus!…si va mai spun sa o incercati, cu siguranta va fi placul vostru !

Supa de legume
Bucataresele Vesele  va doresc,
Pofta Buna !

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

  • Rocsy Ciobanu

    10/11/2012 at 18:56

    Foarte bine merg supele si ciorbele in acest sezon rece…

  • Rocsy Ciobanu

    10/11/2012 at 18:56

    Foarte bine merg supele si ciorbele in acest sezon rece…

  • Laura-Maria Hriscu

    20/12/2012 at 11:19

    eu tocmai acum gatesc supa de legume sper sa iese buna

  • Emil

    29/09/2016 at 17:53

    Ar trebui mentionat pentru incepatori ca legumele se taie cubulete inainte sa spuneti ca se pune ceapa la calit. Altfel exista riscul sa punem la calit ceapa si legumele sa fie inca intregi, dupa care sa ne dam seama ca trebuie taiate legumele cubulete mici pana sa se carbonizeze ceapa.

    Probabil ceva de la sine inteles pentru oameni mai in varsta, dar pentru un tanar aflat la prima lui ciorba e obligatoriu. 🙂

  • Vasile

    08/06/2017 at 15:49

    Tocmai am facut pentru prima oara aceasta reteta singur, fara mama. :)) Multumesc pentru reteta, a iesit foarte buna.

  • eliza

    03/07/2017 at 15:48

    arata foarte bine 🙂 acum este pe foc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *