Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Mancare de linte cu iepure

Mancare de linte cu iepure

Atat lintea cat si carnea de iepure sunt doua ingrediente ce le-am folosit mai putin. In ultimul timp, insa, de cand primim provocari de la Sun Food de a gati cu conservele lor, am inceput sa folosesc lintea in retetele mele. Cat despre carnea de iepure pot sa va spun ca este delicioasa, si as folosi-o mai des dar din pacate se gaseste rar si doar intr-un singur supermarket din oras. Este o carne foarte frageda, gustoasa si cu putine grasimi, merita sa o gatiti.
Pe langa aceasta mancare de linte cu iepure, am pregatit din ea si rulada de iepure cu ciuperci si cascaval dar si o friptura la cuptor in sos de vin, pe care din pacate nu am apucat sa o fotografiez dar cu siguranta am sa o refac fiindca a fost delicioasa.
Aici gasiti mai multe retete cu linte, poate va sunt de ajutor!!

Mancare de linte cu iepure

Mancare de linte cu iepure- Ingrediente

  • 4 buc. carne de iepure
  • o cutie de linte verde- Sun Food
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • un ardei gras, rosu
  • 50 g baby spanac, proaspat
  • o cutie rosii cuburi- Sun Food
  • 2 catei de usturoi
  • piper macinat
  • sare
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 500 ml supa sau apa
  • patrunjel verde pentru servire


Mancare de linte cu iepure- Mod de preparare

Carnea de iepure condimentata cu sare si piper se pune la prajit in ulei de masline. Dupa ce bucatile de carne s-au rumenit usor pe toate partile, se adauga cepa tocata marunt, ardeii si morcovii taiati cubulete mai mari. Se soteaza pret de 5 min pana ce legumele incep sa se inmoaie putin.
Se adauga supa, rosiile din conserva, sarea, piperul si se continua fierberea pana ce carnea este aproape patrunsa.

Conserva de linte se scurge de zeama si se adauga in mancare.
Se adauga si usturoiul trecut prin presa si se fierbe la foc mic inca vre-o 10 min sau pana ce lichidul mai scade si mancarea capata consistenta.
Se adauga frunzele de baby spanac si se amesteca usor pana ce frunzele se inmoaie. Se potriveste gustul cu sare si piper daca mai este nevoie apoi se da deoparte. Se presara patrunjel verde tocat in momentul servirii.

Eu am ales sa mananc mancare de linte cu iepure cu paine dar se poate servi si alaturi de un orez basmati, in acest caz se renunta la paine.
Este la fel de gustoasa in ambele variante!!

Mancare de linte cu iepure

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram . 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele ,  unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.