Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Shakshuka

ShakshukaShakshuka
Shakshuka un mic dejun copios din rosii, ochiuri de ou, si alte ingrediente ce le avem la indemana. Ce este Shakshuka? Este de fapt un amestec de ce ai la indemana unde predomina rosiile si ouale. Se poate adauga la Shakshuka, diferite alte ingrediente care va sunt pe gust.

Eu am preferat sa adaug cubulete de sunca de casa, ardei gras, boabe de porumb si am folosit Conserva de rosii intregi decojite in suc de rosii pentru a pregati acest fel. Alte retete interesante gasiti sin sectiunea de Retete SunFood.

 

Ingrediente Shakshuka

1 ceapa
2 catei de usturoi
3-4 linguri sunca de casa taiata cubulete
1 Conserva de Rosii – SunFood
½ ardei gras verde
cateva feliute de ardei iute (cui ii place mancarea picanta)
2 linguri boabe de porumb fiert din conserva – SunFood
3 linguri ulei
5 oua
maghiran uscat sau proaspat
patrunjel verde
sare, piper dupa gust

Preparare Shakshuka

Se prajeste sunca pe 3 linguri de ulei intr-o tigaie.  Adaugam ceapa si usturoiul taiat marunt. Continuam sa calim pe foc pana ceapa se inmoaie.
Adaugam ardeiul gras taiat cubulete si feliutele de ardei iute si continuam sa calim mai departe 2-3 minute. Rosiile se taie cubulete si se adauga la legumele calite din tigaie.

shakshuka

Se lasa 1-2 minute sa se intrepatrunda si adaugam sucul de rosii existent in conserva si boabele de porumb fiert cu care lasam sa fiarba 1 minut amestecand mereu.

shakshuka
Se condimenteaza cu sare, piper si maghiran si spargem cele 5 oua peste amestecul din tigaie. Acoperim cu un capac si lasam la foc mic pana albusurile se incheaga.

shakshukaEste un mic dejun sau o cina, sau un pranz copios pe gustul familiei.

17 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.