Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Banana bread- chec cu banane

Banana bread- chec cu banane

Trebuie sa recunosc ca este pentru prima data cand fac banana bread si nu fiindca ar fi o reteta complexa sau cu ingrediente mai aparte ci pur si simplu nu am facut-o!!
Dar iata ca i-a venit randul si pot sa spun ca e delicioasa!!
Aveam cateva banane care erau foarte coapte si nu mai voia nimeni sa le manance ca atare asa ca mi-am zis ca e momentul sa fac mult laudata reteta de banana bread- chec cu banane.
Am tot cautat o reteta si asa am ajuns la reteta lui Mazilique.
Am urmat-o intocmai, singurele modificari au fost ca am folosit nuci pecan in loc de nuci obisnuite, de astea aveam in camara, iar zahar am pus de doua feluri, zahar brun muscovado si zahar brut.
Se poate folosi si zahar alb din cate am citit, insa cu siguranta gustul este influentat si de zaharul folosit.
Mai jos gasiti inca doua checuri delicioase ce vi le recomand!!

Banana bread- chec cu banane- Ingrediente

ingrediente-banana-bread
  • 3 banane foarte coapte
  • 120g de unt 82%grasime
  • 100g zahăr brut
  • 100 g zahar brun muscovado
  • 2 oua
  • 70 g nuci pecan sau obisnuite
  • 250g faina
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • ½ lingurita sare
    Decor
  • ½ banana
  • 1 lingura zahar pudra

Banana bread- chec cu banane

Cum pregatim banana bread

Untul la temperatura camerei se mizeaza impreuna cu zaharul pana ce se spumeaza si cristalele de zahar se topesc.
Se adauga ouale unul cate unul mixand dupa fiecare in parte.

preparare-banana-bread

Faina cernuta se amesteca cu bicarbonatul si sare si se adauga peste compozitia de unt, se amesteca usor pana la incorporare.
Se adauga nucile tocate grosier si bananele pasate, se amesteca pana ce compozitia este omogena.
Tava de chec se tapeteaza cu hartie de copt, se pune compozitia si se decoreaza cu felii de banana si un strat fin de zahar pudra.

chec cu banane

Se introduce forma in cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru 50-55 min. Cand este gata banana bread- chec cu banane se scoate din forma si se lasa la racit pe un gratar.
Se portioneaza dupa preferinta si se consuma cu mare pofta!!

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Follow on Instagram