Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Biscuti fragezi colorati

Biscuiti fragezi colorati

Ingrediente aluat Biscuti fragezi colorati:
500 g faina,
150 untura(sau 250 margarina),
1/2 lingurita sare,
75 g nuca macinata,
1 praf de copt,
200 ml lapte,
300 g zahar,
coaja rasa de la 1 lamaie,
1 lingura cacao,
coloranti alimentari,

Preparare Biscuti fragezi colorati:
Intr-un vas punem faina, untura, zaharul, sarea , praful de copt, coaja de lamaie rasa, nuca macinata si amestecam adaugand treptat laptele pana obtinem un aluat elastic si omogen.Lasam aluatul pentru 1 ora la rece la odihna, impachetata in folie alimentara. O scoatem si o impartim in 4 bucati egale. La 1 bucata de aluat adaugam 1 lingura cacao cu care o framantam bine pentru ca aceasta sa se incorporeze. La celelate parti de aluat adaugam dupa preferinte coloranti alimentari(sau naturali , din care aveti la indemana…). Fiecare parte de aluat colorat se impart din nou in 2 bucati egale . Astfel obtinem 8 bucati de aluat colorat , cate 2 din fiecare culoare.

preparare-aluat-biscuiti-1

Intindem fiecare bucata in forma de dreptunghi cu latimea de 18 cm si lungime de 26 cm si suprapunem alternativ cate 4 foi colorate in ce ordine doriti voi(la fel procedam si cu restul de foi intinse ).

preparare Biscuti fragezi colorati

Rulam aluaturile suprapuse pe partea mai lunga strans si le dam la rece pentru 1 ora.

aluat-biscuiti-intins-sucit-3

Rulourile le taiem in felii de circa 1/2 cm ,le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si le coacem in cuptorul preincalzit.

biscuiti-pregatiti-copt-4
Sa aveti spor !
Biscuti fragezi colorati

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.