Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Cocorada cu Prune




Ingrediente :
500 gr faina
30 gr drojdie proaspata
100 ml apa calduta
1 praf de sare
prune pentru umplutura
zahar , scortisoara macinata
2 galbenusuri pentru uns aluatul.

Preparare :

Dizolvam drojdia in 100 ml apa calduta in care am pus si un praf de sare, si o punem la faina pe care am asezat-o intr-un vas facand o maia pe care o vom lasa la dospit. Cand maiaua este crescuta incepem sa adaugam apa calduta pana obtinem un aluat ca de paine . Framantam bine apoi lasam la dospit.
A dospit aluatul , acum ungem o tava cu putin ulei asezam in el aluatul dospit si il intindem un pic cu mana , asezam jumatatile de prune si le presaram din abundenta zahar si scoartisoara(prunele nu le punem peste tot aluatul lasam gol liber pe margini cam de 2 degete ca sa avem de unde acoperi ). Acum tragem aluatul peste prune , si ungem deasupra cu galbenus de ou ,lasam sa mai dospeasca in tava circa 10 minute, timp in care pornim cuptorul . Dam tava la cuptorul preincalzit initial la foc mare circa 10 minute apoi reducem focul la mic. Lasam la cuptor pana devine frumos aurie deasupra (se poate incerca si cu o scobitoare, daca aluatul nu se mai prinde inseamna ca este copt). Se scoate din cuptor se acopera cu un prosop ,deasupra se pune o punga si apoi din nou un prosop ,si astfel invelit lasam cocorada pana se raceste dupa care se presara cu zahar praf , se portioneaza si se poate servi .

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Comentarii recente

  • Sidy

    01/09/2008 at 08:46

    O minunatie , fetelor !!!
    De cocorada asta, ma leaga multe amintiri !!!
    O facea bunica , cind eram copil si o cocea in cuptorul de piine !
    Felicitari !

  • Leila

    01/09/2008 at 09:02

    Multumesc Sidy .In cuptorul de paine are o savoare aparte , dar ne adaptam vremurilor moderne.
    Multe pupice !!!

    • Claici Cornelia

      06/09/2019 at 10:13

      Foarte buna numai ca in reteta se mentioneaza 100 ml .apa calduta.eu am mai pus cred ca inca 200 ml.Cu 100 ml nu se poate framanta aluatul .Va rog mentionati toata cantitatea de apa .Imi aduce aminte de placinta cu prune (cocorada )facuta de bunica mea .😃😃

    • Liana Liana

      15/09/2019 at 15:19

      Buna Cornelia, in reteta scrie ca facem o maia cu cei 100 ml apa. Apoi adaugam treptat apa calduta cat sa obtinem un aluat omogen. Nu poti spune cu exactitate cata apa adaugi. Depinde de la caz la caz, depinde de ce tip de faina folosesti, etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Follow on Instagram