Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Cocorada cu Prune




Ingrediente :
500 gr faina
30 gr drojdie proaspata
100 ml apa calduta
1 praf de sare
prune pentru umplutura
zahar , scortisoara macinata
2 galbenusuri pentru uns aluatul.

Preparare :

Dizolvam drojdia in 100 ml apa calduta in care am pus si un praf de sare, si o punem la faina pe care am asezat-o intr-un vas facand o maia pe care o vom lasa la dospit. Cand maiaua este crescuta incepem sa adaugam apa calduta pana obtinem un aluat ca de paine . Framantam bine apoi lasam la dospit.
A dospit aluatul , acum ungem o tava cu putin ulei asezam in el aluatul dospit si il intindem un pic cu mana , asezam jumatatile de prune si le presaram din abundenta zahar si scoartisoara(prunele nu le punem peste tot aluatul lasam gol liber pe margini cam de 2 degete ca sa avem de unde acoperi ). Acum tragem aluatul peste prune , si ungem deasupra cu galbenus de ou ,lasam sa mai dospeasca in tava circa 10 minute, timp in care pornim cuptorul . Dam tava la cuptorul preincalzit initial la foc mare circa 10 minute apoi reducem focul la mic. Lasam la cuptor pana devine frumos aurie deasupra (se poate incerca si cu o scobitoare, daca aluatul nu se mai prinde inseamna ca este copt). Se scoate din cuptor se acopera cu un prosop ,deasupra se pune o punga si apoi din nou un prosop ,si astfel invelit lasam cocorada pana se raceste dupa care se presara cu zahar praf , se portioneaza si se poate servi .

3 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

  • Sidy

    01/09/2008 at 08:46

    O minunatie , fetelor !!!
    De cocorada asta, ma leaga multe amintiri !!!
    O facea bunica , cind eram copil si o cocea in cuptorul de piine !
    Felicitari !

  • Leila

    01/09/2008 at 09:02

    Multumesc Sidy .In cuptorul de paine are o savoare aparte , dar ne adaptam vremurilor moderne.
    Multe pupice !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.