Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Cornuri cu diferite umpluturi











Aluat:
1 kg faina
300 ml lapte
50 gr drojdie
150 gr zahar
3 oua
200 ml ulei
1 pachet praf de copt
sare
Umplutura de mac
Umplutura de alune
Umplutura de ciocolata si migdale

Din lapte, drojdie, 50gr zahar si 4 lg de faina am facut o maia pe care am lasat-o sa creasca, dupa aceea am adaugat ouale batute cu restul de zahar, sare si uleiul, faina amestecata cu praful de copt.Se framanta pana obtinem un aluat de o consistenta potrivita.
Se lasa aluatul la crescut dupa care se imparte in 10 buc egale le rotunjim si le lasam cam 15 min din nou la crescut.Se intinde fiecare bucata, se taie in patru,punem umplutura si rulam.
Se ung cu ou si se coc la foc potrivit
Umplutura
Dupa cum se vede si in imagine umplutura de mac si alune este cumparata si se prepara dupa instrunctiunile de pe plic
Umplutura de ciocolata cu migdale am preparat-o astfel:am topit ciocolata apoi am adaugat migdale macinate.Se da la rece sa se intareasca dupa care se umplu cornurile cu ea.

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *