Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Covrigei fragezi cu parmezan si rosii uscate

Covrigei fragezi cu parmezan si rosii uscate

Imi aduc aminte ca in preajma sarbatorilor faceam la servici kilograme de covrigei, toti modelati cu mana. Nici nu imi pot da seama de unde aveam atata rabdare sa intind zeci de metri de fitile subtiri.
Si fiindca in ultimii ani nu i-am mai facut decat decupati cu forma, mi-am zis ca trebuie neaparat sa ii avem in site si pe acestia.
Nu am urmat reteta clasica, ci am facut covrigei fragezi cu parmezan si rosii uscate, ca tot ne-a provocat Delaco sa pregatim o reteta in care sa folosim parmezanul Grana Padano.
Au iesit foarte, foarte buni!!
Sunt fragezi de la unt si au un gust pronuntat de branzeturi si rosii uscate.
Am ales sa ii presar cu mac si parmezan dar pot merge la fel de bine si cu chimen sau susan.
Sunt deliciosi, merg perfect langa un platou cu branzeturi dar si alaturi de un vin sau o bere rece!!
Mai jos gasiti alte doua retete de covrigei la fel de gustosi ca si acestia.

Covrigei fragezi cu parmezan si rosii uscate- Ingrediente

grana padano-delaco
  • Aluat pentru 130-140 buc
    • 100 g parmezan Grana Padano- Delaco
    • 100 g branza de burduf
    • 200 unt 82%grasime
    • 1 ou mare
    • 50 rosii uscate tocate marunt
    • 2 linguri smantana
    • 550-570- g faina alba
  • Pentru decor
    • un galbenus
    • 2 linguri lapte rece
    • mac si parmezan

Cum pregatim covrigeii fragezi cu parmezan

Preparare aluat pentru covrigei

Daca vreti sa pregatiti aluatul de covrigei intr-un timp scurt, recomand sa folositi un robot de bucatarie. Daca nu aveti, atunci poate fi pregatit si cu mana.
Se pune in cuva robotului faina, untul rece si rosiile uscate tocate marunt si se mixeaza pana ce amestecul devine nisipos.
Se adauga parmezanul ras si branza de burduf si se mai pulseaza inca de cateva ori pana ce se incorporeaza si branzeturile.
Se adauga apoi oul, smantana si se mixeaza pana ce aluatul devine omogen.

aluat covrigei

Fiindca rosiile uscate si branzeturile contin sare, asa ca nu a mai fost nevoie sa mai adaug.
Daca ii vreti mai sarati, atunci puteti sa mai puneti un praf de sare.

Covrigei fragezi cu parmezan si rosii uscate


Se pune aluatul in folie de plastic se da la rece pentru 15 min.
Se modeleaza apoi in fitle subtiri din care se impletesc covrigeii.

preparare covrigei

Se aseaza in tava pe hartie de copt, se ung cu galbenus de ou batut cu lapte si se presara cu mac si parmezan ras.

covrigei fragezi


Se introduce tava in cuptorul preincalzi la 180 C pentru 20-25 min sau pana se rumenesc frumos.

Se pot pastra in cutii de tabla sau carton pana la doua saptamani.
Acesti covrigei fragezi cu parmezan si rosii uscate sunt foarte gustosi !!

Covrigei fragezi cu parmezan si rosii uscate

Va asteptam alaturi de noi si pe paginile de Instagram si Facebook
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Follow on Instagram
This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.