Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Galetta cu rosii cherry si branza

galetta cu rosii cherry si crema de branza

Galetta cu rosii cherry si branza sau mai pe romaneste- tarta rustica din aluat fraged, umpluta cu o crema de branza sarata si rosii cherry dulci si aromate.
Aceasta galetta poate inlocui un pranz sau o cina, mai ales daca o serviti alaturi de o salata.
Am ales sa folosesc pentru umplutura doua tipuri de branza- crema de branza pufoasa cu smantana si emmentaler , ambele de la Delaco .
Galettele sunt delicioase, pot fi facute atat dulci, cu fructe dar si sarate asa cum am pregatit-o eu pe aceasta
Va recomand sa le incercati, veti fi surprinsi cat sunt de bune!!
Mai jos gasiti doua dintre galettele/tartele dulci din site.

Ingrediente pentru tarta cu rosii cherry

ingrediente galetta cu rosii cherry si branza
  • Ingrediente
    Aluat fraged
  • 125 g unt 82%grasime
  • 180 g faina
  • 20 ml apa rece cu gheata
  • un praf de sare
    Umplutura
  • 140g branza pufoasa cu smantana -Delaco
  • 100 g emmentaler
  • 200 g rosii cherry
  • busuioc proaspat si uscat
  • un albus
  • sare, piper
    Decor
  • un galbenus pentru uns
  • seminte de susan
  • busuioc proaspat

Galetta cu rosii cherry si branza- Mod de preparare

galetta cu rosii cherry si crema de branza

Aluat fraged

Faina si sarea se pun in cuva robotului de bucatarie si se pulseaza de 2 ori cat sa se incorporeze. Se adauga untul rece taiat in cubulete si se mixeaza pana ce se obtine un aluat granulat. In acest moment se adauga apa rece putin cate putin pana ce aluatul se aduna si devine omogen.
Se presara blatul cu putina faina, se rastoarna aluatul si se impacheteaza in folie de plastic. Se da la rece pentru minim 30 min.

aluat fraged

Umplutura pentru tarta

Branza pufoasa cu smantana se amesteca cu cascavalul ras, albusul batut cu furculita, sare, piper si busuiocul proaspat sau uscat.

galetta cu rosii cherry si branza

Cum asamblam galetta cu rosii?

Se taie hartie de copt cat tava in care urmeaza sa fie pusa galetta.
Se presara cu putina faina si se aseaza bucata de aluat deasupra. Cu un sucitor se intinde aluatul in forma rotunda cu diametrul cam de 30cm. Marginea trebuie sa ramana neuniforma asa ca nu trebuie decupata.
In acest moment se muta in tava hartia de copt pe care a fost intinsa foaia si continua asablarea tartei.
Se intinde deasupra crema de branza lasand o margine cam de 5-6 cm. Rosiile cherry se taie rondele si se aseaza deasupra usor suprapuse. Se presara cu un praf de sare si busuioc uscat.
Se pliaza marginile peste rosiile cherry.
Galbenusul se bate cu o lingurita de lapte si se ung marginile de la galetta, apoi se presara cu susan.
Galetta se coace in cuptorul preincalzit la 180‎°C cam 30-40 min sau pana ce marginile se rumenesc usor.

galetta cu rosii cherry si branza


Se scoate din cuptor si se lasa sa se racoreasca putin inainte de a fi servita.
Se decoreaza cu cateva feliute de rosii proaspete si busuioc proaspat.
Pofta buna!!

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram . 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.