Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Kiss Kurtos- Colacei Unguresti











Cea de-a cincea reteta din Top 10 cele mai bune retete de prajituri o puteti gasi si in lumea magica plina de poveste de pe Prajituria.ro

Ingrediente:

1 kg faina alba
un praf de sare
coaja de la o lamaie
4 galbenusuri
2 plicuri zahar vanilat
2 maini de zahar
1 buc de drojdie proaspata (30 gr)
lapte
1 mana de ulei
100 gr margarina Rama Maestro
nuca macinata,nuca cocos, sau zahar cu scortisoara

Preparare:

Se pune faina intr-un vas mai adanc si se face o gaura in el. Intr-un pic de lapte caldut desfacem drojdia, punem praful de sare, zaharul vanilat si-l punem in faina in cuibul format si amestecam cu putina faina si obtinem astfel plamadeala care o lasam sa dospeasca.

Dupa ce a dospit punem galbenusurile, zaharul,100 gr Rama Maestro , coaja de lamaie si inca un pic de lapte caldut pana obtinem o coca mai moale , sa nu fie foarte vartoasa si incepem sa framantam. Inainte de a termina de framantat adaug si 1 mana de ulei cu care mai framant un pic pana apare prima besica in aluat. Il las la dospit.

Dupa ce aluatul a dospit il pun pe masa, il adun un pic, nu il las labartat , si taiem din el fasii late cam de un deget si jumate. Aceste fasii se ruleaza pe bucatile de cocean de porumb pe care in prealabil le-am uns cu ulei si le lasam asa sa mai stea cam 15 minute. Dupa cele 15 minute ungem cu ulei aluatul rulat pe cocean si il tavalim prin nuca macinata amestecata cu zahar, sau prin nuca de cocos amestecat cu zahar sau zahar amestecat cu scortisoara.

Atentie o parte sa nu o tavaliti prin nuca deoarece cand il puneti in tava si apoi in cuptor la copt nuca si zaharul se ard si se innegreste. In loc de ulei la uns aluatul rulat mai putem folosi lapte amestecat cu zahar si apoi dat prin nuca (eu am ales varianta cu uleiul e mai comod )

Dupa ce le-am tavalit prin una din variantele enumerate mai sus, le asezam in tava unsa cu ulei si o dam la cuptor. Cand sunt coapte le scoatem si extragem betele din kurtos ,le punem pe un prosop, le acoperim cu un altul si mai punem deasupra o bucata de nailon si iar un prosop deasupra si asa le lasam pana racesc.

Pofta buna !

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *