Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Langos cu carne

langose cu carne

INGREDIENTE ALUAT:
700 g faina,
200 g cartofi,
20 g drojdie proaspata,
1 praf zahar,
1 praf sare,
100 ml lapte ,

INGREDIENTE UMPLUTURA:
600 g carne porc tocata,
250 g ceapa rosie ( putem folosi si alba ),
100 ml ulei,
1 lingurita boia dulce,
piper macinat, sare dupa gust,

ALTE INGREDIENTE NECESARE:
ulei pentru prajit,
smantana pentru servit ,

PREPARARE:
Incepem sa preparam mai intai asa zisa umplutura de carne in felul urmator. Punem 100 ml ulei la incins la care adaugam carnea tocata. Calim carnea pe ulei pana apa ce o lasa se evapora. In acest moment adaugam cei 250 g ceapa rosie ,taiata marunt .Condimentam cu sare , piper dupa gust si adaugam si 1 lingurita boia dulce. Continuam sa calim compozitia de carne pe foc adaugand si circa 100 ml apa. Lasam sa fiarba pana scade apa complet . Tragem deoparte si lasam compozitia de carnita sa raceasca.
In timpul cat carnea raceste ne ocupam de pregatirea aluatului. Punem 200 g cartofi curatati si taiati cubulete la fiert in apa cu sare.Incalzim cei 100 ml lapte , adaugam praful de sare , zahar si dizolvam drojdia .
Faina o punem intr-un vas de plastic si facem un „cuib” in mijlocul fainii in care vom turna laptele in care am dizolvat drojdia. Amestecam laptele cu putina faina cat sa obtinem o maia mai grosuta (ca aluatul de clatite ) si lasam la dospit. Dupa ce maiaua a dospit o amestecam cu restul de faina si cartofii pasati, adaugand apa calduta cate putin pana obtinem un aluat nu prea tare ,dar nici prea moale sa nu fie ! (aluatul rezultat nu trebuie sa fie foarte moale deoarece la el vom adauga compozitia de carne si in acest moment aluatul se va inmuia . De aceea e de preferat sa avem un aluat mai consistent ,mai tare! )
Framantam bine aluatul rezultat si il lasam la dospit pentru 30 minute la loc caldut.Dupa ce a dospit adaugam tocanita de carne pregatita ca in cele descrise mai sus , si framantam din nou pana carnea se incorporeaza in aluat . Lasam din nou la dospit 30 minute , dupa care rasturnam aluatul pe masa de lucru presarata cu faina o rulam putin si taiem 10-12 bucati de aluat de marime egala . Bucatile de aluat le intindem de grosimea degetului mic dandu-le forma rotunda.


Se prajesc in ulei din abundenta pana se rumenesc frumos pe ambele parti .
Se pot servi simple , unse cu mujdei de usturoi , unse cu mujdei si smantana , sau doar cu smantana.

17 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *