Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Linzer cu gem de prune

unt 100g
zahar 100g
oua 2 buc
faina 280 g
bicarbonat 1/2 lingurita
vanilina
300g gem de prune
– se freaca untul cu zaharul,vanilina si bicarbonatul
– se adauga treptat ouale
– se incorporeaza faina cu compozitia obtinuta
– se amesteca repede pentru a nu se incalzi
– se lasa la rece pana se intareste.
– se intinde aluatul in tava in grosime de 2 cm
– se coace pe jumatate
– se unge suprafata cu gem
– se decoreaza cu gratar sau aluat ras
– decorul de gratar se unge cu ou
– se coace la foc bun
Cea decorata cu aluat ras se pudreaza…….dupa cum se vede eu am uitat sa o mai ung cu ou…dar va asigur ca a fost foarte buna si asa 🙂

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

  • criss

    10/12/2008 at 22:57

    Ma omorati voi..cu atatea bunatati…
    In fiecare zi mananc exotic, numai cand vizitez site-urile prietenelor mele gospodine.
    Tot imi promit ca o sa ma apuc si eu serios de gatit minunatii din astea, dar nu am gasit inca timpul necesar.
    Oricum, de sarbatori am sa fac retetele mele preferate de tort…si am sa va avertizez sa le incercati. Cu alte cuvinte..va dau de lucru…ca tot nu aveti timp sa respirati.
    Va pupik si succes in activitate.
    Cristiana.

  • Lory

    11/12/2008 at 20:35

    Buna Criss,ma bucur ca-ti plac retetele noastre
    abia satept sa vad ce bunatati pregatesti
    Si noi te pupam si te mai asteptam cu drag
    Lory si Leila

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *