Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Lipie din mamaliga

Ingrediente
300 gr mamaliga rece
270 gr faina alba

Mod de preparare
Mamaliga rece se curata de coaja mai tare apoi se marunteste cu ajutorul unei furculite sau cu mana .
Se adauga faina si se framanta foarte bine pana se formeaza un aluat ce nu se mai lipeste de degete .
E posibil ca sa intre mai multa sau mai putina faina asta si in functie de consistenta mamaligii.

Se imparte in bucati egale si se intinde cu merdeneaua( presurand faina sa nu se lipeasca) in cercuri cu diametrul cam de 22-25 cm …cat sa intre intr-o tigaie de clatite.
Se coc la foc moderat cam 2-3 min pe fiecare parte …poate si mai putin .
Eu nu am cronometrat timpul
Aceste lipii raman maleabile chiar si dupa racire.
Eu le-am servit cu zacusca dar cred ca merg foarte bine si la shaorma sau cu orice umplutura doriti.
Aceasta reteta am gasit-o la Laura si pot sa spun ca am fost tare incantata de ea!!


Print Friendly, PDF & Email

Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Load More...