Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Lipie din mamaliga

Lipie din mamaliga.Cum se prepara lipia.Ce poti face cu un rest de mamaliga rece.Cea mai buna lipie.Lipie pentru shaorma. Reteta video preparare lipie.

Lipie din mamaliga-Ingrediente

300 gr mamaliga rece
270 gr faina alba

Lipie din mamaliga-Mod de preparare

Mamaliga rece se curata de coaja mai tare apoi se marunteste cu ajutorul unei furculite sau cu mana. Se adauga faina si se framanta foarte bine pana se formeaza un aluat ce nu se mai lipeste de degete.
E posibil ca sa intre mai multa sau mai putina faina asta si in functie de consistenta mamaligii.


Se imparte in bucati egale si se intinde in cercuri cu diametrul cam de 22-25 cm cu merdeneaua pe o planseta pudrata cu faina.

Se coc intr-o tigaie de clatite la foc moderat cam 2-3 min pe fiecare parte, poate si mai putin, eu nu am cronometrat timpul.
Aceste lipii raman maleabile chiar si dupa racire.
Le-am mancat cu zacusca dar cred ca merg foarte bine si la shaorma sau cu orice umplutura doriti.
Aceasta reteta am gasit-o pe net si pot sa spun ca am fost tare incantata de ea!!

lipie din mamaliga

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *