Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Varza a la Cluj- Kolozsvari Kaposzta

Ingrediente :
1 kg varza murata marunta,
2 bucati ceapa,
1 cana  orez(200 g),
500 gr carne porc(sau pui) tocata,
500 gr smantana,
100 ml ulei,
unt ptr uns cratita
sare, piper macinat,

 Preparare :
Orezul curatat si spalat il fierbem in  in apa cu sare dupa care se strecoara si se spala.Ceapa taiata marunt o calim pe 50 ml ulei si adaugam la ea  carnea tocata si codimentam cu sare si piper dupa gust. Se adauga un pic de apa cca 200 ml si se lasa la fiert acoperit cu capac  pana carnea e fiarta(daca mai e nevoie se mai adauga putina apa). Varza marunta spalata si stoarsa de apa o calim pe restul de 50 ml ulei , o condimentam  cu sare si piper.
Intr-o cratita unsa cu unt incepem sa asezam straturi in urmatorul fel ingredientele:
Primul strat va fi unul de varza ,peste care  punem un rand de carne ,apoi un rand de orez fiert , in acest moment punem si smantana cateva linguri bune si un pic de sare . Continuam cu un nou rand de varza , carne , orez, smantana ,si tot asa pana se epuizeaza ingredientele , dar avand grija ca ultimul strat sa fie de varza peste care punem restul de smantana ramas.
Totul se da la cuptorul preincalzit pentru circa 20- 30 minute .
Se serveste fierbinte cu un surplus de smantana .

Pofta Buna !

Comentarii recente

  • Beth

    19/03/2012 at 10:52

    Très appétissant et avec cette couverture sa doit être bien délicieux!

  • Calin Andreea Daniela

    19/03/2012 at 11:53

    deci, aceasta este vestita varza a la Cluj..

  • Aurelia Boncut

    23/06/2013 at 11:55

    Eu gatesc varza a la cluj asfel : varza verde taiata juliana o vrec cu sare nu prea multa sa nu fie prea sarata,o storc bine de suc de varza,carnea o tai bucatele mici cu cutitul,sau o macin,cum ai chef,o calesc putin cu o ceapa si putin ulei,n-o las sa se prajeasca tare,pun peste carne piper,putina boia ,un virf de cuttit de sare .Intr-o cratita cu pareti rezistenti ,pun pe fundul la oa
    la putin,putin ulei,peste asez varza frecata ,stoarsa si cu putin piper,peste varza pun ,carnea,peste carne orezul ne fiert ,dar preserat putin cite putin,peste pun alt rind de varza si ,alt rind de carne ,orez ,varza ,tot asa pina se termina toata compozitiea ,ultimul se termina cu varza.Intr -un bol amestecam un litru de bulion , cu apa putina , putina sare nu prea muta ptr, ca toate au cite putina sare si sa nu fie prea sarat mincarea,se toarna peste varza pina se acopera cam de doua degete sa intreaca mai sus,smintina eu pun cind se serveste in farfurie cine vrea ,Se pune oala cu varza la foc mare pina incepe sa fiarba ,cind a inceput sa fiarba se da la foc mic,daca se fierbe la foc mic si fierb toate impreuna mincarea este f. gustoasa orezul ramine intreg si este fiert

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram