Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Melcisori cu cacao

Melcisori cu cacao

Ingrediente aluat Melcisori cu cacao:
500 g faina,
70 g zahar,
1/2 lingurita sare,
30 g drojdie proaspata,
200-250 ml lapte,
2 oua,
2 linguri ulei de masline,

Ingrediente umplutura Melcisori cu cacao:
150 g unt,
1 lingura cacao,
3 linguri zahar,

Preparare Melcisori cu cacao:
Punem faina intr-un vas. 250 ml lapte il incalzim usor si dizolvam in el sarea, zaharul si drojdia dupa care o adaugam la faina impreuna cu cele 2 oua. Framantam pana aluatul se desprinde de marginea vasului, apoi adaugam cele 2 linguri de ulei de masline continuand framantarea inca aproximativ 10 minute. Lasam la dospit aluatul obtinut pana isi dubleaza volumul. Pe masa de lucru presarata cu putina faina rasturnam aluatul dospit il lucram putin sa scoatem aerul din el il rulam sub forma de baton si il impartim in 10 bucati egale si le dam forma de bile. Lasam cele 10 bucati la odihna pret de 15 minute.

preparare-melcisori-cu-cacao11

Pana aluatul dospeste pregatim umplutura.

Umplutura:
Intr-o cratita punem untul la topit apoi adaugam zaharul si cacao. Lasam pe foc pana se omogenizeaza. Tragem deoparte si lasam la racorit.

In acest timp aluatul a crescut. Fiecare bila se va intinde sub forma de dreptunghi avand o grosime de circa 2 mm (sa fie mai usor, de grosimea lamei unui cutit). Fiecare fasie de aluat intins se va unge cu compozitia de umplutura descrisa mai sus, apoi vom rula strans pe latura mai lunga obtinand astfel o bagheta. Incepem sa sucim bagheta obtinuta in forma de spirala si capatul ramas il vom aseza sub spirala formata. Asezam spiralele, melcii in tava tapetata cu hartie de copt si ii lasam la dospit 30 minute. In acest timp pornim cuptorul pentru a se incalzi. Fiecare melcisor, dupa ce a trecut timpul de dospire se va unge cu unt topit dupa care dam tava la cuptor pana melcii se vor rumenii frumos.

Melcisori cu cacao

Pofta Buna !

2 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.