Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Paine de casa

paine-de-casa-irPAINE DE CASA

Ingrediente-PAINE DE CASA
500 gr faina alba
25 gr drojdie proaspata
1 lingura zahar
250 ml apa calda
½ lingurita sare
50 ml ulei
Mod de preparare-PAINE DE CASA
Faina cernuta se pune intr-un vas incapator.Se face un loc in ea in care adaugam drojdia dizolvata cu zaharul si putin apa cald formand maiaua cu putina faina.
Dupa ce a crescut adaugam sarea si restul de apa framantand aluatul pana ce devine elastic.Se adauga putin ulei si se framanta incontinuare pana ce se desprinde de pe vas.
Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.
Se imparte aluatul se modeleaza in forma de sul si se aseaza intr-o tava de cozonac
Se lasa la crescut  cam 15 min dupa care se introduce tava in cuptor  pentru 30-35 min la foc moderat.
Pentru aceasta paine am folosit faina direct de la moara fara aditivi.

Pofta buna !!

 

Comentarii recente

  • Poliana

    25/09/2012 at 10:49

    Foarte bine arata, si eu fac paine de casa…dar mai nou la masina, ca nu-mi mai ajunge timpul si pentru ea 🙂

  • Angelica

    26/09/2012 at 01:14

    Ce bine arata!M-am obisnuit cu paine a de casa…e asa de buna si de sanatoasa.
    Te pup Lory!

    • Lory

      26/09/2012 at 19:28

      Multumesc Angi :*…intradevar nici nu se compara painea de casa cu cea din comert 🙂

    • Sasu Alina

      10/05/2024 at 19:42

      Anonymus am făcut această rețetă și cu drojdie uscata, deci se poate, crește frumos pâinea .A și încă ceva am făcut cu făină din market, oricare nu am ținut cont că e ieftină sau scumpă și a ieșit super. la drojdia uscată se pune 7 Gr pe care eu deobicei o dizolv cu putință apă în care pun puțin zahăr și puțină făină și ulei, fiindcă am observat că nu se amestecă bine ulei dacă îl pun separat , sper că v-am ajutat

  • Anonymous

    26/09/2012 at 10:27

    Drojdie praf ? Multumesc.

  • Ana

    28/09/2012 at 15:04

    Am inceput sa fac si eu paine de casa dupa aceeasi reteta, doar ca imi place sa folosesc fainuri variate – de secara, de soia, macinis. Reteta asta este foarte usoara, si rezultatul este intotdeauna mult mai bun decat orice paine cu chimicale din comert!

    • Sasu Alina

      10/05/2024 at 19:49

      La orice rețetă poți să pui drojdie uscata nu neapărat drojdie proaspătă, se dizolvă la fel cum procedezi cu cea proaspătă. Eu așa fac fiindcă am observat că mai rămâne drojdie uscata in pâine și de atunci o dizolv și iese bine. Eu dizolv și drojdia uscată instant și drojdia uscată activă și iese bine. Îmi cer scuze pentru îndrăzneală .

  • Felicia

    29/09/2012 at 22:59

    Aparatele de facut paine sunt bune?
    Am inteles ca unele nu coc painea in interior chiar atatd e bine

    • Corina Ludmila

      02/12/2012 at 16:58

      aparatele de facut paine sunt f bune… doar ca trebuie sa urmezi intocmai reteta dorita. prea multa apa de ex. iti poate lasa paine cruda in interior.

  • Deaa

    28/11/2012 at 18:07

    am incercat si a iesit super…doar ca am inlocuit uleiul cu unt. Am topit untul pe baia de abur si l-am lasat la racit.

    • Laura Paraschiv

      24/05/2016 at 14:01

      Eu pun in aluat putina untura , cât o nuca ,la temperatura camerei !
      l

  • Ana Maria Utan

    26/01/2013 at 21:08

    vreau si eu faina direct de la moara, fara aditivi!!

    • LoredanaCarp

      31/01/2013 at 15:58

      Ana eu am norocul ca am parinitii care ma aprovizioneaza cu faina direct de la moara.Dar poti face rost de grau si il macini direct la moara .In fiecare oras cred ca sunt mori.

  • Guest

    30/01/2013 at 12:08

    Foate bine arata ,si cred ca e si mai sanatos !

    • LoredanaCarp

      31/01/2013 at 16:00

      Are cu totul alt gust!! Ai mei nici nu mai vor din asta cumparata 🙂

  • adina

    30/01/2013 at 12:10

    Foarte bine arata !

  • Tocanita clasica de vita | Selgros Cauta Pasiunea

    15/09/2019 at 16:01

    […] Obținem un sos delicios cu o carne moale ce ți se topește în gură. Se poate servi cu cartofi natur, cu gălușcuțe de făină, cu găluște knedla, sau cu pâine proaspătă. […]

  • Sasu Alina

    10/05/2024 at 19:55

    Mi-ar plăcea ca pe viitor la sfârșitul rețetei de pâine să tăiați în felii pâinea , ca să ne facem o idee cum arată , asta așa ca o idee nici de cum să vă impun să faceți asta ! Numai bine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram