Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Paine de casa

paine-de-casa-irPAINE DE CASA

Ingrediente-PAINE DE CASA
500 gr faina alba
25 gr drojdie proaspata
1 lingura zahar
250 ml apa calda
½ lingurita sare
50 ml ulei
Mod de preparare-PAINE DE CASA
Faina cernuta se pune intr-un vas incapator.Se face un loc in ea in care adaugam drojdia dizolvata cu zaharul si putin apa cald formand maiaua cu putina faina.
Dupa ce a crescut adaugam sarea si restul de apa framantand aluatul pana ce devine elastic.Se adauga putin ulei si se framanta incontinuare pana ce se desprinde de pe vas.
Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.
Se imparte aluatul se modeleaza in forma de sul si se aseaza intr-o tava de cozonac
Se lasa la crescut  cam 15 min dupa care se introduce tava in cuptor  pentru 30-35 min la foc moderat.
Pentru aceasta paine am folosit faina direct de la moara fara aditivi.

Pofta buna !!

 

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Comentarii recente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.