PAINE DE CASA
Ingrediente-PAINE DE CASA
500 gr faina alba
25 gr drojdie proaspata
1 lingura zahar
250 ml apa calda
½ lingurita sare
50 ml ulei
Mod de preparare-PAINE DE CASA
Faina cernuta se pune intr-un vas incapator.Se face un loc in ea in care adaugam drojdia dizolvata cu zaharul si putin apa cald formand maiaua cu putina faina.
Dupa ce a crescut adaugam sarea si restul de apa framantand aluatul pana ce devine elastic.Se adauga putin ulei si se framanta incontinuare pana ce se desprinde de pe vas.
Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.
Se imparte aluatul se modeleaza in forma de sul si se aseaza intr-o tava de cozonac
Se lasa la crescut cam 15 min dupa care se introduce tava in cuptor pentru 30-35 min la foc moderat.
Pentru aceasta paine am folosit faina direct de la moara fara aditivi.
Pofta buna !!
Comentarii recente
Poliana
25/09/2012 at 10:49Foarte bine arata, si eu fac paine de casa…dar mai nou la masina, ca nu-mi mai ajunge timpul si pentru ea 🙂
Angelica
26/09/2012 at 01:14Ce bine arata!M-am obisnuit cu paine a de casa…e asa de buna si de sanatoasa.
Te pup Lory!
Lory
26/09/2012 at 19:28Multumesc Angi :*…intradevar nici nu se compara painea de casa cu cea din comert 🙂
Sasu Alina
10/05/2024 at 19:42Anonymus am făcut această rețetă și cu drojdie uscata, deci se poate, crește frumos pâinea .A și încă ceva am făcut cu făină din market, oricare nu am ținut cont că e ieftină sau scumpă și a ieșit super. la drojdia uscată se pune 7 Gr pe care eu deobicei o dizolv cu putință apă în care pun puțin zahăr și puțină făină și ulei, fiindcă am observat că nu se amestecă bine ulei dacă îl pun separat , sper că v-am ajutat
Anonymous
26/09/2012 at 10:27Drojdie praf ? Multumesc.
Lory
26/09/2012 at 19:28Drojdie proaspata 🙂
Ana
28/09/2012 at 15:04Am inceput sa fac si eu paine de casa dupa aceeasi reteta, doar ca imi place sa folosesc fainuri variate – de secara, de soia, macinis. Reteta asta este foarte usoara, si rezultatul este intotdeauna mult mai bun decat orice paine cu chimicale din comert!
Sasu Alina
10/05/2024 at 19:49La orice rețetă poți să pui drojdie uscata nu neapărat drojdie proaspătă, se dizolvă la fel cum procedezi cu cea proaspătă. Eu așa fac fiindcă am observat că mai rămâne drojdie uscata in pâine și de atunci o dizolv și iese bine. Eu dizolv și drojdia uscată instant și drojdia uscată activă și iese bine. Îmi cer scuze pentru îndrăzneală .
Felicia
29/09/2012 at 22:59Aparatele de facut paine sunt bune?
Am inteles ca unele nu coc painea in interior chiar atatd e bine
Corina Ludmila
02/12/2012 at 16:58aparatele de facut paine sunt f bune… doar ca trebuie sa urmezi intocmai reteta dorita. prea multa apa de ex. iti poate lasa paine cruda in interior.
Deaa
28/11/2012 at 18:07am incercat si a iesit super…doar ca am inlocuit uleiul cu unt. Am topit untul pe baia de abur si l-am lasat la racit.
Laura Paraschiv
24/05/2016 at 14:01Eu pun in aluat putina untura , cât o nuca ,la temperatura camerei !
l
Ana Maria Utan
26/01/2013 at 21:08vreau si eu faina direct de la moara, fara aditivi!!
LoredanaCarp
31/01/2013 at 15:58Ana eu am norocul ca am parinitii care ma aprovizioneaza cu faina direct de la moara.Dar poti face rost de grau si il macini direct la moara .In fiecare oras cred ca sunt mori.
Guest
30/01/2013 at 12:08Foate bine arata ,si cred ca e si mai sanatos !
LoredanaCarp
31/01/2013 at 16:00Are cu totul alt gust!! Ai mei nici nu mai vor din asta cumparata 🙂
adina
30/01/2013 at 12:10Foarte bine arata !
LoredanaCarp
31/01/2013 at 15:59Multumesc :*
Tocanita clasica de vita | Selgros Cauta Pasiunea
15/09/2019 at 16:01[…] Obținem un sos delicios cu o carne moale ce ți se topește în gură. Se poate servi cu cartofi natur, cu gălușcuțe de făină, cu găluște knedla, sau cu pâine proaspătă. […]
Sasu Alina
10/05/2024 at 19:55Mi-ar plăcea ca pe viitor la sfârșitul rețetei de pâine să tăiați în felii pâinea , ca să ne facem o idee cum arată , asta așa ca o idee nici de cum să vă impun să faceți asta ! Numai bine
Loredana
17/05/2024 at 06:19Multumim pentru sugestie, o sa tinem cont!! O zi buna!!