Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Prajitura Zserbo cu Mere

Ingrediente foi:
150 ml lapte,
20 g drojdie proaspata,
1 lingurita zahar,
1 praf de sare,
80 g zahar,
500 g faina,
3 oua,
150 g unt sau margarina (eu am folosit 80 g untura)

Ingrediente umplutura:
1.5 kg mere,
300 g nuca macinata,
150 g zahar pudra,
300 g dulceata de caise sau piersici,

Preparare foi:
Incalzim usor 150 ml lapte la care adaugam 1 praf de sare, 1 lingurita de zahar. Dizolvam si drojdia in laptele caldut si lasam sa dospeasca aceasta maia putin. La 500 g faina adaugam 150 g unt sau margarina (eu am adaugat 80 g untura), 80 g zahar, 3 oua intregi,si maiaua dospita si lucram bine aceste ingrediente pana obtinem un aluat omogen. Impartim aluatul in 3 bucati egale ,le acoperim cu un prosop si le lasam la odihna pana preparam cele necesare pentru umplutura.

Preparare umplutura:
Curatam merele si le dam pe razatoarea mare. Le stoarcem cu mana si apoi le amestecam cu 300 g nuca macinata ,150 g zahar pudra si 300 g dulceata.

Asamblare:
Intindem bucatile de aluat pe rand in foi de circa 3 mm grosime. Prima foaie intinsa o asezam in tava, pete punem jumatate din umplutura, acoperim cu a doua foaie intinsa peste care punem restul de umplutura si deasupra punem ultima foaie pe care o vom intepa pe alocuri cu o furculita. Asezam tava in cuptorul preincalzit si coacem prajitura la flacara medie (dar fiecare isi cunoaste cuptorul mai bine …. ) pana foaia de deasupra e frumos rumenita. Scoatem prajitura din cuptor si o lasam sa raceasca dupa care o glasam cu ciocolata topita pe baie de aburi.

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Comentarii recente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This error message is only visible to WordPress admins

Warning: The account for needs to be reconnected.
Due to Instagram platform changes on March 2, 2020, this Instagram account needs to be reconnected to allow the feed to continue updating. Reconnect on plugin Settings page