Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Reteta blat pizza

Reteta blat pizzaReteta blat pizza

De ani de zile folosesc aceasta reteta pentru a face blatul de pizza. Este cel mai bun blat de pizza, dintre toate cele pe care le-am incercat de 20 de ani incoace. Se prepara foarte usor si cantitatile pe care le dam in Reteta blat pizza sunt suficiente pentru a obtine 4 bucati de pizza cu un diametru de 32 cm. Cu aceasta ocazie va prezentam reteta de preparare al blatului de pizza in pasi sustinuta cu imagini din timpul prepararii. De-a lungul anilor am tot modificat ingredientele pana am ajuns la formula finala care mi se pare cea mai buna. Vedeti si Pizza pe Folie.

Ingrediente Reteta blat pizza:

400 g faina
10 g drojdie proaspata
5 g zahar
5 g sare
200 ml apa calduta
75 ml ulei (se poate folosi si ulei de masline)

Preparare Reteta blat pizza:

Drojdia impreuna cu sarea si zaharul o vom dizolva in 50 ml apa caduta. Faina o punem intr-un vas si in mijlocul ei facem o adancitura in care turnam drojdia dizolvata ca in cele spuse mai sus. Incepem sa amestecam si adaugam usor restul de 150 ml apa calduta.
reteta blat pizzaFramantam pana la omogenizare dupa care adaugam si 75 ml ulei.

Reteta blat pizza

preparare blat pizzaSe framanta aluatul pana tot uleiul se incorporeaza. Blatul rezultat se pune in punga si se da la rece pentru cel putin 30 de minute. Acest blat se poate lasa la rece chiar si 24 de ore.

In acest timp blatul dospeste dublandu-si volumul. Din aluatul rezultat obtinem 4 bucati de pizza cu diametrul de 32 cm. Fiecare bucata de aluat se intinde pe tava de pizza, se pun ingredientele dorite si se da tava la cuptor.
preparare-tava-blat-pizzaIn cazul in care nu aveti astfel de tavi puteti intinde aluatul direct intr-o tava sau mai usor in tavi improvizate pe moment din folie de aluminiu. Poate va surade ideea si incercati sa coaceti pizza pe folie asa cum am facut si eu intr-o vreme. Iata metoda mea de a coace Pizza pe folie.
In continuare va invit sa vedeti cateva retete de Pizza. Pizza Margerita, Pizza cu amestec Mexican, Pizza Rulou, Pizza fara blat, Pizza.

382 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Follow on Instagram