Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Reteta Clatite fragede

Reteta clatite fragedeReteta Clatite fragede
Dupa parerea mea este cea mai buna Reteta de Clatite incercata de mine pana acum. Clatitele le puteti umple cu marmelada, dulceata, gem, branza, sau sa le pudrati cu zahar praf, dar  hotarati voi cu ce le veti umple.

Aceste Clatite fragede le puteti folosi si la realizarea unor deserturi rapide ce cu siguranta va fi placul celor care il vor gusta. Din cantitatile date obtineti circa 5 clatite mai groase, dar foarte fragede, sau 8 clatite subtiri .

Toata lumea stie sa faca clatite si poate spuneti ca este o reteta banala, dar eu consider ca tinerele gospodine, nu toate, unele… au nevoie de o reteta cu cantitati la inceput pentru a le prepara. Ma gandesc ca aceasta reteta banala, va ramane pe vastul internet si poate candva  va fi de folos cuiva… .

Avem si varianta de Clatite de Post, fara oua, fara lapte, fragede, perfecte pentru zilele de Post.

Ingrediente Reteta Clatite fragede :

2 oua
100 g faina
1 lingura Rom (sau 15 ml- eu am folosit, dar se poate renunta la Rom)
250 ml lapte
30 ml ulei
1 praf de sare

Preparare Reteta Clatite fragede :
Intr-un vas de circa 1 l punem galbenusurile de ou la care adaugam 1 praf de sare, 100 g faina, 1 lingura de Rom(se poate omite!), si 3 linguri de lapte(din cantitatea de 250 ml). Se amesteca cu telul pana compozitia se omogenizeaza si nu are cocoloase si se adauga restul de lapte. Albusurile de ou se bat spuma si se adauga la compozitia de mai sus.

Reteta Clatite fragede
Se amesteca usor cu telul sau cu polonicul si se adauga uleiul. Compozitia rezultata va fi foartespumoasa si vom obtine niste clatite foarte fragede.
Infierbintam tigaia goala, o ridicam cu o mina, iar cu cealalta mina luam cu polonicul din compozitie si turnam in tigaie dupa care invartim tigaia pana cand toata suprafata ei se acopera cu compozitia de clatite.

Reteta Clatite fragede
Dupa ce clatita s-a rumenit pe o parte, se desprinde de tigaie cu ajutorul unei spatule (dar puteti folosi si lama unui cutit mai lung), de jur- imprejur, se ridica, si se intoarce pe partea cealalta sa se rumeneasca dupa care se rastoarna pe o farfurie si se umple. Procedam identic si cu restul de compozitie pana la epuizarea lui.

Reteta Clatite fragedeTtigaia in care le-am copt are un diametru de 24 cm. Sa aveti Spor !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram