Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Tarta cu foitaj si legume

Tarta cu foitaj si legume
Tarta cu foitaj si legume

Nimic mai simplu de pregatit aceasta Tarta cu foitaj si legume. Cand aveti pofta de ceva sarat si totusi mai light va recomand cu incredere sa incercati tarta cu pricina. Merge alaturi un vin rosu sec dar si demisec dupa preferintele fiecaruia. Pentru alte retete interesante va recomandam sa accesati sectiunea cu Retete Tarte sau Retete de Panificatie si Patiserie. Cu siguranta veti gasi preparate delicioase ce va vor fi pe plac.
Sa vedem cum pregatim aceasta tarta si de ce avem nevoie.

Ingrediente Tarta cu foitaj si legume

1 bucata aluat de foietaj
250 g branza dulce de vaci
2 oua
sare,piper dupa gust
oregano sau patrunjel verde dar si cozi de ceapa verde taiata marunt s-ar potrivi de minune
sunca de casa afumata taiata cubulete sau prosciutto
boabe de porumb,boabe de fasole rosie -SunFood
(putem folosi orice combinatie nu doar cele din reteta)
cateva fasii de cartof dulce sau fasii de morcov
(puteti folosi chiar si felii de dovlecei sau zuchini)
o forma pentru tarte
si cam atat

Preparare Tarta cu foitaj si legume

Intindem foaia de foietaj in forma unsa cu unt si presam putin sa se aseze bine in forma. Punem forma cu aluat la rece si pregatim umplutura.
Amestecam branza zdrobita cu furculita cu ouale si condimentam cu sare si piper dupa gust. Adaugam oregano sau patrunjel verde si sunca taiata cubulete. Amestecam si punem umplutura in forma tapetata cu aluat.

Tarta cu foitaj si legume

Cartoful dulce se taie fasii subtiri si se pun la cuptor pentru cateva minute sa se inmoaie dupa care se ruleaza si se pun in picioare in umplutura de pe tarta. Boabele de porumb se amesteca cu putin ulei de masline, se condimenteaza cu sare si putin cimbru.

Tarta cu foitaj si legume

Procedam la fel si cu boabele de fasole, dupa care le asezam peste umplutura de branza printre rulourile de cartof dulce.
Se pune forma in cuptorul incalzit la 200 grade cu functia de ventilatie si o coacem circa 30-40 de minute.
Se poate servi calda sau rece dupa preferinta fiecaruia.

Tarta cu foitaj si legume

Nota: Aluatul de foitaj cumparat il lasati sa dezghete la frigider.In loc de cartof dulce se pot folosi fasii de morcov sau dovlecei.
Fasiile de legume se pun la cuptor sa se inmoaie putin pentru a se putea rula mai usor si sa isi pastreze forma.
Fasiile de legume se pot pune si la cuptorul cu microunde pentru circa 20 secunde pentru a scurta timpul de pregatire.

Tarta cu foitaj si legume

Pofta Buna si spor la preparat!

5 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.