Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Tarta cu rubarba si capsuni

tarta-cu-capsuni-si-rubarba-5

Tarta cu rubarba si capsuni
In zona mea nu se cultiva rubarba, asa ca doar de vre-o doi ani i-am descoperit gustul si sincer imi place mult de tot.
Cum a aparut in magazin, am si cumparat cateva tije sa pregatesc ceva dulce cu ea.
Am ales sa incerc tarta cu rubarba si capsuni.
O bunatate !!
Va recomand rubarba, e grozava in dulciuri !!

Ingrediente
Blat
250 g unt rece -82% grasime
440 g faina
120 ml apa rece cu gheata
2 linguri zahar
1/2 lingurita sare

Umplutura
500 g capsuni
500 g rubarba
300 g zahar (sau dupa gust)
zeama de la 1/2 lamaie

Mod de preparare
Intr-un robot de bucatarie cu lame de otel punem faina, sarea si zaharul.
Pulsam robotul de vre-o 2-3 ori pana se amesteca.
Adaugam untul rece taiat in cubulete mici.
Pulsam de aceasta data robotul de vre-o 12-15 ori pana ce untul se amesteca cu faina dar raman bucatele mici cat bobul de mazare.
Adaugam apa si mixam pana se incorporeaza.Aulatul la atingere nu trebuie sa se sfarame.Daca se sfarama mai adaugati putina apa.
Impachetati-l in folie alimentara si dati la rece pentru o ora.

tarta-cu-capsuni-si-rubarba
Cat sta la rece pregatim umplutura.
Rubarba se spala se sterge cu un prosop de hartie si se taie in bucati de 3-4 cm .
Capsunii se spala si se curata de codite.
Eu am sotata rubarba in 100g zahar si un strop de apa.Voi puteti sa o puneti cruda
Amestecati capsuni cu rubarba racita(fara siropul lasat) faina zaharul si zeama de lamaie.

tarta-cu-capsuni-si-rubarba-1
Aluatul racit se intinde in foaie cam de 1/2 cm grosime, se imbraca forma de ceramica cu ea, inclusiv peretii laterali asa ca in imagine.

Intepati din loc in loc foaia si dati forma la cuptor pana se coace pe jumatate .
Scoateti forma din cuptor, presarati deasupra o mana buna de pesmet, apoi puneti umplutura.
Din aluatul ramas facetii fasii si impletitile deasupra tartei cum va pricepeti mai bine.
Ungeti cu ou batut sau lapte indulcit si presarati zahar tos.

tarta-cu-capsuni-si-rubarba-2
Tarta se coace la cuptor timp de 30-40 min cam la 180 grade celsius.
Se poate servi rece sau calda cu un glob de inghetata.

tarta-cu-capsuni-si-rubarba-4

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *