Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Pizza cu ton si mozzarella

Pizza cu ton si mozzarellaPizza cu ton si mozzarella

Pizza cu ton si mozzarella– o pizza rapida, economica si foarte gustoasa! Nu necesita mare efort, blatul e gata in 10 min asa ca se merita sa il faceti in casa, iar topping-ul e la indemana oricui .Mie personal nu imi lipseste din frigider mozzarella gourmet de la Delaco, iar in camara mea am tot timpul conserve de ton, porumb si conserva de ketchup pe care o pregatesc in fiecare vara din rosii gustoase crescute in gradina.
Cu toate astea la indemana, e floare la ureche sa pregatesc o Pizza cu ton si mozzarella la orice ora 😉

pizza-cu-ton-si-mozzarella-preparare

Pizza cu ton si mozzarella- Ingrediente

Blat
400 g faina alba
300 ml apa calda
15 g drojdie proaspata
o lingurita zahar
un praf de sare
4 lg ulei de masline
Topping
ton bucati din conserva in ulei sau apa
ketchup de casa
mozzarella gourmet Delaco
rondele de ceapa rosie
boabe de porumb din conserva
masline negre rondele
* cantitatile variaza in functie de cat vrei sa o faci de bogata.
pizza-cu-ton-si-mozzarella

Pizza cu ton si mozzarella-Mod de preparare

Faina cernuta o amestecam cu sarea.
Drojdia o omogenizam cu zaharul pana devine lichida apoi o adaugam peste faina impreuna cu apa calda si framantam pana obtinem un aluat omogen.
Adaugam si uleiul de masline si continuam framantarea pana ce aluatul nu mai e lipicios.
Acoperim cu o folie de plastic sau un prosop de bucatarie si lasam la crescut.
Dupa ce a crescut, impartim aluatul in 3 bucati, le rotunjim pe o planseta pudrata cu faina, apoi le intindem in foaie subtire in forma de cerc cu mana sau cu sucitorul.
Asezam blatul in tava de pizza sau pe o tava mai mare tapetata cu hartie de copt.
Ungem cu sosul de rosii, presaram din abundenta mozzarella gourmet rasa.
Punem peste mozzarella bucatile de ton scurse de apa sau ulei, rondelele de ceapa rosie, boabele de porumb si maslinele apoi introducem tava in cuptor.
Eu am copt pizza la programul special pentru pizza (250 grade C timp de 15 min) dar puteti coace in cuptorul preincalzit functia ventilatie la 220 grade C timp de 20 min.
pizza-cu-ton-si-mozzarella-felie

[amd-yrecipe-recipe:30]

Daca va place cu mai multa mozzarella, cu 1 min inainte de a fi gata mai presarati peste pizza o mana de mozzarella rasa.
Se serveste cu mare pofta!!

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *