Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Spaghetti Milaneze

spaghetti-milaneze-aSpaghetti Milaneze 
Reteta de spaghetti milaneze este cu siguranta una dintre cele mai cunoscute retete italienesti.
Parmezanul, busuiocul si oregano ofera retetei o aroma minunata.
Daca aveti invitati si vreti sa pregatiti ceva gustos si rapid, spaghetele milaneze sunt reteta ideala.
Poate va intereseaza mai multe retete de paste.

Spaghetti Milaneze-Ingrediente

2 portii
150 g mix de bureti in saramura sau proaspeti
100 g sunca de Praga
200 g rosii in bulion Sun Food
3 linguri ulei de masline
150 ml vin alb
un catel de usturoi
1 lingura crema branza masacarpone
o jumatate ceapa medie
oregano
sare
piper
200 g spaghete
30 g parmezan
busuioc proaspat

spaghetti-milaneze-ingrediente

Spaghetti Milaneze-Mod de preparare

Ceapa curatata si tocata se caleste in 3 linguri de ulei de masline impreuna cu catelul de usturoi tocat fin.
Se adauga sunca taiata cubulete si se mai caleste pret de 2 min amestecand continuu.
Adaugam si buretii tocati si storsi bine de zeama si calim in continuare cam 2-3 min.
Turnam peste amestec jumatate din cantitatea de vin si fierbem descoperit.
Mixam rosiile in bulion cu restul de vin.
Turnam continutul in cratita, condimentam cu sare, piper, oregano si fierbem la foc mic pana ce sosul capata consistenta.
Spre sfarsitul timpului de fierbere adaugam si mascarponele pentru ai da cremozitate sosului.
Spaghetele se fierb al dente in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj.
Se scurg de apa, se aseaza in farfurii, sosul se pune deasupra, se presara parmezan ras si se decoreaza cu busuioc proaspat.

spaghetti-milaneze-preparate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram